Guldkantad premiär för Älvsbygymnasterna

15 OKT 2016
Skrivet av :
Älvsbygymnasterna-Lagcupen-klass-2-Guldmedaljörer-Alma-Granström-Elsa-Lundberg-Donja-Nialepka-Carmen-Efverström-Minou. FOTO: ANDERS ÅBERG

Älvsbygymnasterna-Lagcupen-klass-2-Guldmedaljörer-Alma-Granström-Elsa-Lundberg-Donja-Nialepka-Carmen-Efverström-Minou. FOTO: ANDERS ÅBERG

Älvsbygymnasterna visade framfötterna i samtliga klasser vid säsongspremiären i Kiruna under lördagens Lagcup i Kvinnlig Artistisk Gymnastik. Det blev silver och brons i Klass 1 genom lagen Safirerna och Smaragderna, guld i Klass 2 till Diamanterna och i Klass 3 tog Opalerna hem silvermedaljerna. Älvsbygymnasterna visade prov på fina prestationer och flera av flickorna klarade dessutom övningar de inte klarat på tävling, eller alls, förut.

 

Det blev en tidig start på lördagsmorgonen för att hinna med tåget till Kiruna. Sällskapet var Älvsbygymnasternas största på länge med hela 45 resenärer, varav 18 stycken var gymnaster som bildade fem lag och tävlade i tre olika klasser. Väl framme i Kiruna fick gymnasterna i Klass 1 och 3 köra sin uppvärmning och förträning direkt för att en timme senare starta sin tävling.

.

Donja-Nialepka-i-barr-FOTO:.Anders-Åberg

Lisa och Cecilia debuterade

Älvsbygymnasterna deltog med tre lag i Klass 1 där Safirerna tog silver och Smaragderna brons. Lag Safirerna bestod av Meja Burman, Astrid Öberg och Cecilia Bergman, Lag Smaragderna av Varja Nialepka, Telma Näselius och Maja Broström och Lag Rubinerna av Amanda Lundgren, Alva Eriksson, Emelia Lundberg och Lisa Tapper. Flickorna visade upp många fina serier och bevis på stor kämpaglöd, särskilt i barr där serien är mycket tung.

– Det har gått bra, särskilt bra på barr för jag klarade av hela serien, sa Telma efter tävlingen och träningskompisen Cecilia instämde glatt.

– Det var roligt, men det blev lite fel på mattan för jag glömde att spänna ett ben, sa Alva som även hon var nöjd med sin insats i barren.

Det var första gången de här tio flickorna deltog på Lagcupen och två av dem debuterade dessutom vid tävling på redskap. Lisa och Cecilia gjorde varsin fin debut på Steg 1.

Astrid-Öberg-i-barr-Foto.Anders-Åberg.

Astrid-Öberg-i-barr-Foto.Anders-Åberg.

 

Frida körde jättesvängen

I Klass 3 tävlade Älvsbygymnasternas Lag Opalerna och tog silver genom Embla Lundström, Hanna Andersson och Frida Engman. Även här visade tjejerna prov på fina serier. Hanna var förkyld och tävlade endast två redskap, men Embla och Frida tävlade i alla grenar. Frida var en av två som tävlade på den svåraste serien för dagen, Steg 6, och hon lyckades utföra en jättesväng för första gången på tävling. Hon körde dessutom en helt fallfri tävling. Emblas tävling var jämn och bra med endast ett fall på bom och hon utförde en mycket fin serie i barr. Anna Engman rapporterade från tåget att Hanna var nöjd med sin prestation, Frida var mest nöjd över barren och jättesvängen, och att hon kört fallfritt, samt att Embla också var mest nöjd med sin barrserie utan stopp.

Frida-Engman-i-barr-Foto: Anders-Åberg.

Frida-Engman-i-barr-Foto: Anders-Åberg.

Glädjebesked på tåget

Efter flera timmars väntan var det dags för Klass 2 att starta sin tävling. Älvsbygymnasternas Carmen Efverström, Elsa Lundberg, Donja Nialepka, Minou Boman och Alma Granström ledde Lag Diamanterna till guldet genom mycket fina serier.

– Det gick helt okay! Lite förvånad över att vi tog guldet. Det är alltid någon liten Lulegymnast som lyckas knipa guldet. Idag var det Älvsbyns tur!, hälsade Carmen från tåget via Karin Efverström.

Hennes lagkompisar var också i stort sett nöjda, fast det rådde delade meningar om huruvida de skulle vinna guldet eller inte. Donja fick i alla fall sitt mål infriat.

– Donja tycker att tävlingen gick bra och hade guld som mål, meddelade Karin vidare från tågresan.

Tyvärr avgick tåget före prisutdelningen, så glädjebeskedet fick tjejerna på tåget istället.
TEXT: BRITTMARI ÅBERG, ÄLVSBYGYMNASTERNA

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.