Fyra nya företag i Älvsbyn

03 OKT 2016
Skrivet av :
Ulf Karnell, kommunikationschef på Bolagsverket.

Ulf Karnell, kommunikationschef på Bolagsverket.

Nyföretagandet ökade med 11,6 procent i Sverige under september. Näst mest i Norrbotten. Totalt registrerades 113 nya företag i länet. En ökning med hela 37,8 procent jämfört med samma månad förra året. Det visar siffror från Bolagsverket.

I september registrerades 5 882 nya företag i hela landet jämfört med 5 269 under samma månad i fjol.
– Nyföretagandet ökade kraftigt under första halvåret i år, och efter en mindre tillbakagång under sommaren så ser vi nu återigen en ökning i september. Sammantaget är 2016 ett starkt år för nyföretagandet, säger Ulf Karnell, kommunikationschef på Bolagsverket.

Nyföretagandet ökade i 20 av 21 län under september. Största ökningen hade Gotlands län med plus 55,6 procent och Norrbottens län med plus 37,8 procent.

I Norrbotten startades 113 nya företag. Flest i Luleå, 51. I Piteå och Kiruna registrerades elva nya företag i vardera kommun. Tio i Boden. Antalet i övriga norrbottenskommuner var:
Arjeplog 2, Gällivare 9, Haparanda 5, Jokkmokk 2, Kalix 8, och Älvsbyn 4.

Största minskningen hade Örebro län med minus 5,2 procent.

Källa: Bolagsverket

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.