Fyra nya företag i Älvsbyn

03 OKT 2016
Skrivet av :
Ulf Karnell, kommunikationschef på Bolagsverket.

Ulf Karnell, kommunikationschef på Bolagsverket.

Nyföretagandet ökade med 11,6 procent i Sverige under september. Näst mest i Norrbotten. Totalt registrerades 113 nya företag i länet. En ökning med hela 37,8 procent jämfört med samma månad förra året. Det visar siffror från Bolagsverket.

I september registrerades 5 882 nya företag i hela landet jämfört med 5 269 under samma månad i fjol.
– Nyföretagandet ökade kraftigt under första halvåret i år, och efter en mindre tillbakagång under sommaren så ser vi nu återigen en ökning i september. Sammantaget är 2016 ett starkt år för nyföretagandet, säger Ulf Karnell, kommunikationschef på Bolagsverket.

Nyföretagandet ökade i 20 av 21 län under september. Största ökningen hade Gotlands län med plus 55,6 procent och Norrbottens län med plus 37,8 procent.

I Norrbotten startades 113 nya företag. Flest i Luleå, 51. I Piteå och Kiruna registrerades elva nya företag i vardera kommun. Tio i Boden. Antalet i övriga norrbottenskommuner var:
Arjeplog 2, Gällivare 9, Haparanda 5, Jokkmokk 2, Kalix 8, och Älvsbyn 4.

Största minskningen hade Örebro län med minus 5,2 procent.

Källa: Bolagsverket

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.