Forskarföreningen 10 års jubilerade

06 OKT 2016
Skrivet av :

Vilken trevlig kväll det blev! Vi drog fulla hus med 74 besökare.

På plats fanns också de flesta från den allra första styrelsen och de fick motta en rungande applåd. Pitebygdens Forskarförening , vår systerförening, kom och presenterade sitt 13 år långa projekt Porträtt i Norr. De gav oss flera intressanta människoöden utifrån några porträttbilder.

Sen följde kaffe och tårta som smakade extra gott en sån här kväll. För en gångs skull fick också alla prata med varandra vid kaffet, så länge de hade lust. Folke Öberg som alltid är vältalig berättade vad föreningen betytt för honom. Föreningen fick också ta emot blommor och presenter från bla ABF och Piteforskarna. Många har sponsrat oss tex Artic Falls och Älvsby Bokhandel, med pennor och böcker, som vi delade ut till besökarna.

En jubileumsskrift som berättar om våra 10 första år, har sammanställts av Gun Jonsson, Gerd Öhman och Tore Holmbom. Den delades också ut till alla besökare.

Kvällen avslutades med att nuvarande styrelse fick ett tack och en varm applåd!

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.