Föreningsmöte PRO Älvsbyn om nytt äldreboende

04 OKT 2016
Skrivet av :
Helena Öhlund, kommunalråd

Helena Öhlund, kommunalråd

Ett nytt äldreboende, med folktandvård och hälsocentral, ska påbörjas under 2018. Detta under förutsättning att ett politiskt beslut hinner fattas. Placeringen som är mest aktuell är Västermalmshöjden.

Detta meddelade Helena Öhlund och Monika Sjölund från Älvsbyns Kommun, i samband med ett möte med PRO.

Läs Lennart Söderstens mötesreferat nedan:

Vid mötet medverkade Helena Öhlund och Monika Sjölund från Älvsbyns
Kommun, som informerade om planerna på byggandet av ett nytt äldreboende i Älvsbyn.

Orsaken är att man från kommunen menar att de nuvarande boendena – Nyberga och Ugglan – inte längre anses vara riktigt ändamålsenliga. Dessutom behövs det fler platser. Det nya boendet som också skall innehålla Hälsocentral och Folktandvård – hoppas man kunna sätta spaden i jorden för påbörjan under 2018, om politiskt beslut hinner fattas.

Det finns 3 platser som är tänkta för det nya boendet. Ett alternativ är vid barnstugan Timmersvansen på Nya Altuna. Ett andra alternativ är ” Nybergshägnan ” vid f.d. Berggren och Bergman. Det tredje alternativet är den så kallade ” Västermalmshöjden ”  där John Mattsson förut hade en anläggning.

Enligt Helena Öhlund har socialdemokraterna gått in för ”Västermalmshöjden” som sitt alternativ.

Då informatonen var klar, kom en frågestund där de medlemmar som var närvarande,fick ventilera sina sina åsikter om det nya boendet och ställa frågor till kommunalrådet.

Därpå serverades smörgåsarna och kaffet, som i vanlig ordning förtärdes under livligt samspråk. När så kaffet var urdrucket, blev det lite information om kommande aktiviteter under hösten.

En trivselträff med palt i Oktober – föreningsmöte i November – IKEA resa i slutet av
November och den sedvanliga julfesten på Fluxen i December. Desutom ett antal studiecirklar som påbörjas inom kort. Sedan tackade ordförande Gottner Eriksson för denna gång och hälsade välkommen till nästa möte.”

Lennart Södersten

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.