FN dagen uppmärksammas i Älvsbyn

Idag, den 24 oktober är det FN-dagen, en dag att uppmärksamma och fira allt det som FN gör i världen.  Årets tema är utbildning, med syfte att alla barn i världen ska få möjlighet till utbildning av bra kvalitet som i sin tur ger dem viktiga kunskaper.

fn-flagga

I Älvsbyn uppmärksammas FN dagen bland annat på den Mångkulturella mötesplatsen som Älvsby församling och

Anna-Stina Lind, diakoniassistens, Älvsby församling.

Anna-Stina Lind, diakoniassistens, Älvsby församling.

Älvsby folkhögskola arrangerar tillsammans i församlingsgården. Varje måndag samlas mellan 20-100 personer för att fika, spela spel och samtala och alla är välkomna oavsett religiontillhörighet eller nationalitet.

-Just nu välkomnar vi infödda svenskar extra mycket, säger Anna-Stina Lind, diakonassistens och förklarar att längtan efter att möta svenskar och få prata svenska är stor bland besökarna.

-Ta med an vän och kom till församlingsgården i kväll kl 17.00, hälsar hon.

 

Fakta om FN dagen

FN-dagen firas den 24 oktober. Det datumet 1945 trädde FN-stadgan i kraft och FN bildades. Man kan alltså säga att FN-dagen är FN:s födelsedag. FN-dagen har firats sedan 1948. 1971 rekommenderade FN:s generalförsamling att dagen skulle uppmärksammas av medlemsstaterna som en nationell högtidsdag.

 

Källa. FN.se

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.