Den sjungande bonden från Nybyn

10 OKT 2016
Skrivet av :

FILM + TEXT: Ordet smörsångare har fått en ny innebörd. Norrmejerierns mjölkbönder tar ton i en musikvideo. En av de medverkande är Stefan Hardselius från Nybyn.
– Hur det låter får ni avgöra själva. Det viktiga är att ny byter ut den finska varianten av laktosfri mjölk till Norrmejeriers på alla offentliga inrättningar, sa Stefan med ett skratt, när han marknadsförde den nya produkten i samband med Företagarfrukosten på Polar Hotel.

Stefan Hardselius i studion. FOTO: Johan Brändström

Stefan Hardselius i studion. FOTO: Johan Brändström

Den tidigare laktosfria mjölken har varit Norrmejeriers mest kritiserade produkt genom tiderna och många konsumenter har vädrat sitt missnöje, inte minst i sociala medier. Dessvärre har det inneburit att många norrlänningar som vill välja lokalproducerat inte kunnat göra det eftersom de helt enkelt inte har tyckt att den tidigare mjölken varit tillräckligt god.

– Nu har vi äntligen en laktosfri mjölk som är riktigt god och gör mjölken från våra norrländska mjölkbönder rättvisa, och det vill vi att så många som möjligt ska upptäcka, säger Anna Norrgård, Brand Manager, Norrmejerier.

Hela gänget. FOTO: Johan Brändström

Hela gänget. FOTO: Johan Brändström

Den marknadsförs med en specialskriven låt med strofer som ”Den var äcklig innan men nu är den god” lanserar Norrmejerier sin nya laktosfria mjölk.

– Med den här låten vill vi berätta att vi nu äntligen kan erbjuda en norrländsk, laktosfri mjölk som smakar som mjölk ska smaka. Att det är mjölkbönderna själva som medverkar i låten och musikvideon känns extra kul, berättar Anna Norrgård, Brand Manager, Norrmejerier.

Såväl mjölkbönder som medarbetare deltar i kampanjen ”Räddningen är här” som omfattar allt från sången som framförs av bönderna själva samt butiksevent med personal där man tillsammans möter konsumenter i butik.

– Att välja norrländsk laktosfri mjölk är ett viktigt stöd till de norrländska mjölkbönderna. I den här kampanjen hjälps vi alla åt för att föra fram vårt budskap att de som efterfrågat och väntat på en lokal, laktosfri mjölk som är riktigt god äntligen kan välja norrländskt i butiken, säger Anna Norrgård, Brand Manager, Norrmejerier.

Låten ”Räddningen är här” är specialskriven i samarbete med Henrik Oja och Mats Hammarström på Second Home Studio i Umeå. Totalt medverkar 11 av Norrmejeriers mjölkbönder från Ångermanland, Västerbotten och Norrbotten. Den tillhörande musikvideon har en stilmässig referens i klassiska ”We are the World” och ”USA for Africa”. Johan Berggren som driver Nolbyns lantbruk utanför Lövånger är en av de sjungande mjölkbönderna:

– Det här var fantastiskt roligt. Dels att få vara med i låten och musikvideon, men också att få träffa och umgås med andra norrländska mjölkbönder i ett sånt här sammanhang. Det var riktigt kul, det tror jag att alla tyckte, berättar Johan Berggren.

Norrmejeriers nya laktosfria mjölk fick tidigare i år högsta betyg i ett smaktest av laktosfri Mellanmjölk. Den nya laktosfria mjölken finns i fyra välsmakande varianter; Lätt- och Mellanmjölk, Mjölk 3% samt Ekologisk Mellanmjölk.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.