Dansdraget på Höstbuggen i Luleå

10 OKT 2016
Skrivet av :

Under söndagen samlades dansare från Norr- och Västerbotten i SSAB:s Sporthall i Luleå för ett inspirerande träningspass med Linus Axelsson från Mic Team.

Första träningspasset var för N-dansarna och där deltog Kjell Landström, Maria Engström, Roger Bergman och Mona Dahlberg från Dansdraget.

Under andra träningspasset kom även R-dansarna med och från Älvsbyn deltog Pontus Andersson, Ella Lidström, Viktor och Kajsa Nilsson, Elias Johansson och Frida Grandin.

Efter träningspasset med Linus anordnades även danstävlingen, Höstbuggen.

BOOGIE WOOGIE JUNIOR R/ VUXEN R
I den sammanslagna klassen junior/vuxen tävlade Pontus Andersson och Ella Lidström för första gången och slutade på en femte plats. Elias Johansson och Lisa Lundström var bland de fyra par som fick dansa finalheatet. Dom slutade på fjärde plats.

BOOGIE WOOGIE 35+ R
I seniorklassen i Boogie blev det en andra plats genom Roger Bergman och Mona Dahlberg.20161010_hostbugg_roger-bergman-och-mona-dahlberg

LINDY HOP VUXEN R
Elias och Lisa dansade även Lindy Hop och nu blev det en mycket välförtjänt andra plats.
20161010_hostbugg_bwjr-vr-2a-elias-o-lisa

BUGG UNGDOM R
I Klassen Bugg Ungdom R segrade gjorde tvillingarna Viktor och Kajsa Nilsson.
20161010_hostbugg_bur-1a-viktor-o-kajsa

BUGG JUNIOR R
I Junior R representerades Dansdraget av två par. Axel Lindh och Maja Engström segrade och klubbkamraterna Pontus Andersson och Ella Lidström kom tvåa.
20161010_axel-lindh-och-maja-engstrom-pontus-andersson-och-ella-lidstrom

BUGG VUXEN R
I den största klassen Vuxen R på 22 par dansade Elias Johansson och Frida Grandin så bra att de gick raka vägen till Final. I finalen slutade de på en fin 6:e plats.

Text o Foto: Maria Engström/Dansdraget

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.