Älvsbygymnasterna tog pallplatser i Kiruna

29 OKT 2016
Skrivet av :

Helgen 17-18:e oktober bjöd Kirunas gymnastikförening GK Norra Norden in till tävling och läger för pojkar i Manlig Artistisk gymnastik MAG.

22 tävlande från Boden, Luleå, Älvsbyn och Kiruna tävlade i de olika svårighetsgraderna RM 0 – RM 3.

Älvsbygymnasternas Erik Berglund och Jack Efverström tog hem var sin pokal eftersom de hamnade på pallplats.

Erik tävlade för andra gången och tog högsta poängen av tio tävlande på RM 0 i grenarna fristående, ringar, barr och räck.

En tiondels poäng från segraren Luleågymnasternas Jakob Sandberg som tog guldet med totalpoängen 71.55 och Erik silver med totalpoängen 71.45.

Lagkamraten Jack Efverström som tävlar på RM 1 hade bästa poäng i ringar och även höga poäng i räck och barr.

Det räckte till en tredjeplats av sex tävlande. Segrade gjorde Lulegymnasternas Rasmus Larsson.

Levai King Boltemo tog en välförtjänt andraplats. Jack, Levai och Rasmus har turats om genom åren att inta olika platser på pallen.

Älvsbygymnasternas tränare, tillika Ninjawarriordeltagaren Micke Gauffin var nöjd med sina gymnasters placeringar men ser att de båda har fler timmar att nöta på bygelhästen

för att kunna konkurrera om guldet. Nästa tävling i distrikt norr för pojkar i Manlig Artistisk Gymnastik anordnas av Boden och Älvsbyn i Älvsbyvärken i februari och

Erik och Jack har nya mål att nå på bygelhästen!

Efter tävlingsdagen återstod en dag av träningsläger där samtliga 22 pojkar tränade på alla de olika redskapen med sina tränare och fick nya erfarenheter och framförallt nya vänner!

Text: Karin Efverström
Foto: Urban Berglund
Älvsbygymnasterna

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.