Älvsbybo blev kunglig stipendiat

23 OKT 2016
Skrivet av :

sofia-2

Sofia Sepänmaa, längdskidtränare vid Idrottslinjen på Älvsby Folkhögskola/Älvsbyns Gymnasium blev den första längdtränaren att tilldelas ett stipendie ur Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond för unga ledare på snö.

Under Svenska Skidförbundets förbundsmöte i Göteborg avslöjades vilka som är de tre första stipendiaterna i fonden som skapades för att uppvakta Kungen på hans 70-årsdag. Kungen som är mycket intresserad av det unga ledarskapet fick i present en fond som ska uppmuntra unga ledare.

Stipendiet är på 30 000 kronor vardera som ska gå till vidareutbildning av det egna ledarskapet på snö.

– Både vi, kollegorna vid Idrottslinjen, och eleverna där gläds med dig och hoppas snart få ta del av de nyvunna kunskaper som stipendiet ger möjligheter till, skriver Idrottslinjen Älvsbyn på sin Facebooksida.

Trots att fonden är nystartad så fick Svenska skidförbundet in många bra nomineringar, vilket visar på att det finns många uppskattade unga ledare runt om i landet.

-De är våra framtida elit- och landslagsledare, skriver förbundet på sin hemsida.

 

sofia-stipendiatÅlder: 27 år
Moderklubb: Indals IF

– För mig känns det sjukt stort! Kul att bli uppmärksammad som ledare, och speciellt ung ledare. Jag känner mig både stolt och hedrad av att få detta stipendium och jag hoppas kunna förvalta detta på ett bra sätt, men elittränarutbildningen verkar intressant, säger Sofia i en intervju på förbundets hemsida.
Motivering
Sofia har trots sin unga ålder, via sin utbildning och sitt tränarskap, visat att hon brinner för att utveckla våra kommande svenska skidstjärnor. Hon har ett mjukt ledarskap och är mycket omtyckt av sina aktiva. Sofia har alla förutsättningar för att bli en framgångsrik kvinnlig ledare inom svensk längdåkning.

 

Vilka som tilldelas stipendiet fortsättningsvis kommer årligen att meddelas på Kungens födelsedag den 30 april.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.