Allsång med en gnutta spex

22 OKT 2016
Skrivet av :

BILDEXTRA. God mat, trevligt sällskap och underhållning som lockade till många skratt, det är vad årets upplaga av näringslivsgala bjöd på.

– Vad är en gala i Älvsbyn. Dötrist och långtråkig och alldeles … alldeles underbart, berättar Åsa Ivarsdotter.

Årets näringslivsgala bjöd på både sång och skratt. Tillsammans med de rutinerade musikanterna Kerstin Ryhed-Lundin och Britta Bergström levererade komikern och konferenciern Åsa Ivarsdotter, även känd som Belinda Bengtsson, underhållning med en lokal touch.

– Ge er själva en applåd, ni har många stora företag här i Älvsbyn, Älvsbyhus, Polarbröd, P Lundbergs plåt osv, berättar Åsa med glimten i ögat.

_dsc0015

Utsökt meny

Kvällens meny bestod av en god västerbottensostpaj toppat med sikrom. Varmrätten bestod av en utsökt hjortfilé med rostade rotsaker, rödvinssås och västerbottenspuré. Kvällens avslutningsrätt bestod utav en utomordentligt läcker chokladpastej med hallon och jordgubbar. En klar vinnarmeny för en trevlig gala.

Hotellet gungade till gammal klassiker

Under kvällen bjöds det på musik när Kerstin Ryhed-Lundin ackompanjerade sångerskan Britta Bergström och den sjungande förförerskan Belinda Bengtsson. Belindas andra hälft, Åsa Ivarsdotter, bjöd på ett par roliga anekdoter om bland annat naturister ifrån Kalix, för att sedan övergå till högläsning mer norrländsk stuk.

Mellan måltiderna hölls allsång, där Lasse Berghagens klassiker, Han tog av sig sin kavaj, satte hotellet i gungning. Det hölls även en musik-quiz, där vinnarlaget Simply the best knep segern och vann ett hemligt pris ifrån baren.

TEXT & FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.