SM-silver till Tomas Öhman

Tomas Öhman, är hemma i Tvärån med ett SM-silver i RAllycross.

Tomas Öhman, är hemma i Tvärån med ett SM-silver i Rallycross.

Tomas Öhman, Tväråns IF, säkrade silvret när rallycross-SM avgjordes i Västerås. Han var nära att sno guldet av Patrik Ydrefalk, Laxå. Totalfyra blev en annan förare från Tväråns IF, Urban Bergström.

Det som hände på Västerås Motorstadion var att Thomas eldade på och gjorde precis allt som stod i hans makt för att peta ner Ydrefalk från tronen. Han vann två av kvalomgångarna och fick därmed de maximala 16 poängen och var klart snabbast i semi 1.

Av bara farten var han också snabbast i finalen.
– Jag gjorde i alla fall allt jag kunde. Det var onekligen en bana där det gällde att tänka sig, inte bara tokköra utan hålla spåret, säger Thomas, till svenskrallycross.se.

Thomas Öhman.

Thomas Öhman.

Thomas Öhman har haft en helt makalös säsong. På nio tävlingar har han som sämst varit trea. Alltså på pallen i samtliga. SM-serien ser ut som följer: 3-3-2-2-2-1.
– Nu blir det skönt att åka hem till byn och ta det lugnt, sa Thomas till svenskrallycross.se efter tävlingen.

Patrik Ydrefalk hade dock nio poängs marginal att gå på inför finaltävlingen i Västerås. Hans andraplats i finalen räckte för att säkra totalguldet.
– Fast det stör mig att Thomas lurade mig på alternativet, säger Patrik, till senskrallycross.se
.
”Saken var den att Patrik låg där bakom den röda BMW:n och förberedde för att ta jokerlap. Då ändrade plötsligt Thomas spår och smet in före, varpå Patrik också ångrade sig och stannade kvar för att försöka passera”, skriver Svenskrallycross.se.
– Men jag hamnade i lösgruset och tappade mark. Det hade varit roligt att vinna finalen, säger Patrik.

Trea blev Mikael Sandberg, Kalix.

Endast två poäng från bronsmedaljen slutade Urban Bergström, Tvärån.
– Jag kör för guld och då spelar det ingen roll om jag blir tvåa, fyra eller nia, säger Urban.

Att det inte blev brons är i första hand klammeriet han hade på Solvalla när inte kopplingen fungerade ordentligt.
– Där bromsade jag ihjäl den två gånger när det inte kopplade ur. Hade det gått bättre där hade jag tagit Sandberg när han nu hade en dålig dag, fortsatte Urban.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.