Skräddarsydda energilösningar till företag

02 SEP 2016
Skrivet av :

Länsstyrelsen erbjuder företag i Norrbotten hjälp att bli mer energieffektiva. För 10 000 kronor per år får deltagarna i projektet en skräddarsydd energikartläggning, tips på åtgärder och hjälp att genomföra dem.

– Det här ligger rätt i tiden, företagen ser att det finns stora vinster i att göra sina verksamheter mer energieffektiva. Även nationellt är detta en högt prioriterad fråga, säger Jens Sperens, klimat- och energisamordnare vid Länsstyrelsen Norrbotten.

Den 31 augusti gick startskottet i form av en konferensdag på Nordic Choice i Luleå. 18 företag hade föranmält sitt intresse. Men länsstyrelsen hoppar på fler under resans gång. Energimyndigheten äger projektet, som kommer att pågå under fyra år i hela Sverige.

– Nätverket erbjuder bra verktyg för att jobba med systematisk energieffektivisering. Minskade kostnader, mindre miljöpåverkan, kompetensutveckling och stärkt varumärke är några av fördelarna som företagen vinner på att vara med, säger Jens Sperens.

Källa: Länsstyrelsen Norrbotten

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.