Motorhelg i Älvsbyn – rallycross och cruising med annorlunda utställning på Kanis

Får vi se en liknande bilstereo på Kanis?

Får vi se en liknande bilstereo på Kanis?

Motorintresserade i Älvsbyn får sitt lystmäte kommande helg. Lördag är det Nordic RX Final i Rallycross på Högheden. Samma dag samlas entusiaster för cruising på byn, en happening som avslutas med en utställning av det annorlunda slaget på Kanis.

Den sjunde och avgörande deltävlingen av Nordic RX avgörs på Älvsbyns motorstadion. På lördagseftermiddagen ska medaljerna delas ut.

Cruising to be good är namnet på det andra eventet. Ett samarbete mellan Race of snow motorklubb och Kaniskrogen. Kvällen inleds med en bil-, epa- och lastbilsutställning på Kanisparkeringen klockan 18:00-21:00. Den går ut på att ljussätta fordonen för att förstärka linjer och former.

Det blir också decibel-dragracing. Den som lyckas spela högst med sin bilstereo vinner.  Ljudstyrkan kommer att mätas.

Priser delas ut i två kategorier för bästa ljussättning; folkets val och Kaniskrogens val.

Självklart får även vinnaren av ljudtävlingen pris.

Kvällen avslutas med underhållning av Trubadurskan på Kaniskrogen  som håller öppet 21.00 – 01:00.

 

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.