Frida svarade för ett äkta hattrick – men förgäves

14 SEP 2016
Här är Frida Hedqvists nick till 3-3 på väg in i nätmskorna.

Frida Hedqvist gjorde tre mål i första halvlek mot sin gamla klubb Infjärden. Men det var tyvärr förgäves. Sikfors förlorade med 3-6 (3-3) i en svängig match.

Sikfors fick jaga hela matchen. Infjärden gick först ifrån till 2-o genom mål av Fanny Forsman och Edit Sällström.

Men Sikfors kvitterade genom dubbla mål av Frida Hedqvist. Det första direkt på en frispark från egen planhalva!

Infjärden replikerade genom 3-2 av Maja Riglert. Sedan var det dags för Frida att använda huvudet. På en nick kvitterade hon minuten innan pausvilan.

Jubel efter ett av Frida Hedqvists mål.

I början av andra skapade Sikfors ett antal chanser. Men marginalerna var inte på lagets sida. Istället återtog Infjärden kommandot och siffrorna rann iväg. Målskyttar för ISK i andra halvlek var Edit Sällström, Evelina Aldrin och Julia Backman.

– Trist att förlora. Men vi var inte riktigt där i dag, säger Emelie Berglund spelande tränare i Sikfors.

Hon berömde dock Frida Hedqvist.
– Vi har gett henne en fri roll på mittfältet. Tanken är att hon ska vara en offensiv kraft och bidra till avsluten. Hon har ju verkligen lyckats.

Matchen spelades på Björklundas konstgräs i konstbelysning. Kanske var båda lagen lite ovana vid underlaget. Både Sikfors och ISK spelade stressat.

Sikfors duktiga målvakt, Sanna Lundgren. åkte på en smäll i första halvlek. Hon spelade andra halvlek med en ömmande bröstkorg (revbensskada?) vilken hämmade hennes rörlighet.