Elkedjan i Älvsbyn blir Elon

28 SEP 2016
Skrivet av :
Många betraktar Elon som en vitvaru-kedja. "Men vi kommer att ha kvar hela vårt nuvarande butikskoncept" säger butiksägaren Mikael Karlsson..

Många betraktar Elon som en vitvaru-kedja. ”Men vi kommer att ha kvar hela vårt nuvarande butikskoncept” säger butiksägaren Mikael Karlsson..

På fredag öppnar Elon i Älvsbyn. 
– Vi fick ett erbjudande från Elonkoncernen som vi blev mycket intresserade av, berättar ägaren av Elkedjan i Älvsbyn, Mikael Karlsson, vars butik slog försäljningsrekord 2015.
Mikael tror och hoppas att bytet till Elon ska innebära fördelar för butikens kunder.
– Elon och Elkedjan tillhör samma koncern. Men Elon är ett starkare varumärke som syns mer i reklam och som oftare kör kampanjer vilket också gynnar våra kunder.

Mot strömmen

Elkedjan i Älvsbyn är lite som kärringen mot strömmen i positiv bemärkelse. Förra året slog butiken försäljningsrekord trots ökad konkurrens inte minst från handeln via Internet.
– Någonstans tror jag att kunderna känner en trygghet av att handla lokalt. Dessutom erbjuder vi full service med både leverans och installation av vitvaror samt belysning om kunden så önskar. Vi har också en del kunder från Piteå som har saknat en riktig lampaffär, säger Mikael.
Många betraktar Elon som en vitvaru-kedja.
– Men vi kommer att ha kvar hela vårt nuvarande butikskoncept. Det innebär att vi även fortsättningsvis kommer att sälja belysning och elmaterial. Totalt sett så breddar vi vårt sortiment och blir mer konkurrenskraftiga prismässigt.
Butiken i Älvsbyn behåller sitt breda utbud av belysningar och lampor.

Butiken i Älvsbyn behåller sitt breda utbud av belysningar och lampor.

Premiär på fredag
Att lämna Elkedjan efter så många år framkallar blandade känslor hos Mikael.
– Lite vemodigt känns det faktiskt eftersom Elkedjan funnits så länge på orten men samtidigt så öppnar anslutningen till Elon nya möjligheter på ett positivt sätt. Vi har ju själva valt det och är inte styrda på något sätt. Elon ville ha en etablering i Älvsbyn, så affärsmässigt känns det helt rätt samt att vi ser positivt på handeln i Älvsbyn.
Mikael Karlsson, ägare av Älvsby Elektriska AB och som byter butikskoncept till Elon, har nio anställda. Utöver butiksdelen erbjuder också bolaget elinstallationstjänster.
I morgon torsdag håller nyblivna Elon stängt för omskyltning och omdisposition av butiken. Men på fredag är det nypremiär med många fina erbjudanden.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.