Dödskraschade i stulen bil från Älvsbyn

05 SEP 2016
Skrivet av :

Natten till  lördag stals en bil i Älvsbyn. Tjuvarna åkte mot Arvidsjaur men körde av vägen i höjd med Fjällbonäs. Passageraren från Älvsbyn, född 1969, omkom och föraren, född 1982, vårdas vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå för livshotande skador. 

Olyckan inträffade vid 05-tiden på lördagsmorgonen. Några vittnen till olyckan finns inte.

Passageraren var död när räddningstjänsten anlände till platsen. Föraren fördes först till Sunderbyn för vård men transporterades sedan till Umeå.

Bilföraren har på grund av sina svåra skador inte heller kunnat höras av polisen.

– I nuläget är han skäligen misstänkt för vållande till annans död, grov olovlig körning, drograttfylleri, vårdslöshet i trafik samt tillgrepp av fortskaffningsmedel, säger Jennie Blixt, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Norrbotten, till Norrbottens-Kuriren.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.