Blå Volvo startade i Kanonrundan

UPPDATERAD: Curt Jonsson, Sikfors SK och kartläsaren Lars Nilsson, ÄMS med sin Volvo 142 i klassen Appendix K, var ett av närmare 40 rallyekipage som samlades på Björknässkolan i Boden för att genomföra Kanonrundan för 56 gången på lördagen.

20160903_kanonr_4457

Lars Nilsson och Curt Jonsson, före starten av Kanonrundan

Kanonrundan detta år körs två varv, på tre specialsträckor i Pagla och Kusträskområdet nordväst om Boden. Totalt 167 km varav 61 km SS.

Bra vägar och mycket folk ute längs alla SS i strålande väder med sol och ca 15 graders värme, fick arrangören NMS (Norrbottens Motor Sällskap) att gå ut med varningen,- ”Se till att ni står säkert för idag kommer det att gå fort, ruskigt FORT!!!”

20160903_kanonr_4466

Vilken Kanonrunda i ordningen det är för Curt och Lars kan man inte komma fram till, men drygt hälften är det säkert. Teamchefen Anders Jonsson (Curts bror) borde veta det men han har redan tagit sig ut i skogen till någon specialsträcka.

Så här skriver Curt om tävlingen och det som hände denna dag!

Nu har 142 Blå fått fart igen efter lite motorproblem.

Tyvärr verkar in-car kameran ha blivit åksjuk efter SS1 under lördagens Kanonrunda i Boden, för det var ruggigt snabba vägar.

Vi hade inga som helst tillbud under vår färd förutom en liten backning på SS3 och den berodde på att vi inte hade noterat att det var några meter grus efter en asfaltraka och just innan en riktigt tvär vänster.

Chaffisen har nog blivit lite feg för han släpper gasen när det varvar 7000 på fyrans växel och den ultimata väghållningen inte riktigt finns på 142-Blå.

När det går så fort är det ofta att man även fegar vid vägbyten och då rusar klockan.

När det handlar om så kallad rekognoscering vid rallytävling.

Då ska man skriva ”noter”, alltså göra noteringar för att, senare med tävlingsbilen, tas sig genom fartsträckan så fort och säkert som möjligt.

Det finns många sätt att skriva dessa noter, en del bra och andra mindre bra….!

Här har 142-Blå´s teamchef Anders Jonsson förevigat en episod från baksätet på ”rekbilen”!

Film SS2

Film SS1

Le & Njut!

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.