Bilden av ondska och död blev Suzanne nya karriär

14 SEP 2016
Skrivet av :

Söndagen den 11 september firades 15 årsdagen av terrorangreppen i New York, för den unga Associated Press (AP) fotografen som tog bilden,  Suzanne Plunkett, förändrade detta hela hennes liv på mer än ett sätt.

20160912_sussan_puff

Suzanne Plunkett fotograf på Associated Press (AP). Foto: Dan Kitwood/Getty images

Bilden blev ett genombrott i karriären för Suzanne Plunkett, ”en dörröppnare till nya möjligheter”, så att hon åkt runt hela världen på olika uppdrag. Detta berättar hon i The Guardian som du kan läsa här nedan.

I dag jobbar hon i Strobrittanien och är ett välkänt namn.

– I dag tittar jag på bilden och ser mig själv så som jag var för 15 år sedan. En ung fotograf som vände sig mot en scen av fruktansvärd förödelse, under en 200 dels sekund berättar hon för The Guardian.

20160912_sussan_2011

Suzanne Plunkett fotografi av människor som flyr som det södra tornet kollapsade på 11/9 2011. Foto: Suzanne Plunkett / AP

Läs hela artikeln (På engelska)

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.