Älvsbyns fotbollsdamer klara för kval

18 SEP 2016
Wilma Karlsson gjorde Älvsbyns andra mål.

Älvsbyns fotbollsdamer spelade 2-2 borta mot Arvidsjaur. Därmed säkrade laget andraplatsen i tabellen och kval till division 3.

En poäng var vad som behövdes. En poäng blev det. Men oj vilken nervpärs…

Älvsbyn fick en drömstart med mål redan i den andra matchminuten av Sofia Johansson. Men bara sju minuter senare kvitterade Arvidsjaur genom Anna Haglund.

Denna gång hade dock Älvsbyn marginalerna på sin sida. I första halvlekens sista minut dundrade Wilma Karlsson in 2-1 direkt på frispark.

Ett psykologiskt viktig mål.

Men nerverna kröp utanpå tröjorna. Inte blev det bättre när Arvidsjaur kvitterade till 2-2 genom Tove Landström i den 58:e minuten.

Älvsbyn kämpade dock till sig den poäng som behövdes.