Älvsbyn har fortsatt starkt företagsklimat

Den 20 september släppte organisationen Svenskt Näringsliv årets rankning av företagsklimatet i landets samtliga 290 kommuner. Ifjol landade Älvsbyn på plats 82. I årets undersökning hamnade kommunen på plats 98, vilket likväl är en fortsatt stabil placering i övre halvan. Pär Jonsson, näringslivschef på Älvsbyns kommun, är trots det lilla tappet nöjd över årets resultat.

– Det viktigaste för oss i Älvsbyn är inte placeringen i sig, det viktigaste är att vi håller en positiv trend över tid och att det finns goda förutsättningar för sysselsättning och företagande. Det är även ett bra underlag för vad vi behöver förbättra, understryker han.

De delar där Älvsbyn har backat är gällande både skolans och medias attityder till företagande, medan kommunen klivit fram bland annat i frågor rörande tillämpning av lagar och regler, samt tillgång till kompetens. I den regionala rankningen presenteras Älvsbyn som en fortsatt kraftig tvåa, tätt efter residensstaden Luleå. Av de 78 kommunerna norr om Uppsala placerar sig Älvsbyn på plats 8.

Foto: Svenskt Näringsliv

Foto: Svenskt Näringsliv

10-topp placering av 78 kommuner norr om Uppsala: (totalrank inom parentes)

1. Bjurholm (42)

2. Rättvik (45)

3. Timrå (47)

4. Vansbro (68)

5. Luleå (77)

6. Nordmaling (84)

7. Sorsele (91)

8. Älvsbyn (98)

9. Heby (101)

10. Leksand (105)

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.