Älvsbybo misstänks vara delaktig i jakthärva

01 SEP 2016
Skrivet av :

Fem personer, däribland en man från Älvsbyn, greps på torsdagen misstänkta för grovt jaktbrott. Enligt Norrbottens-Kuriren gäller det jakt på björn och järv. Samtliga misstänkta nekar till brott.

45 poliser deltog i insatsen när kvintetten greps på olika adresser. Samtliga misstänkta var sedan i tisdags anhållna i sin frånvaro.

– Det är frågan om flera brott, de är anhållna för inblandning i grova jaktbrott. Det är olika delaktighetsgrad, det är tre brott det handlar om och alla fem är inte misstänkta för de tre brotten, säger kammaråklagare Christer B. Jarlås vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, till Norrbottens-Kuriren

Jarlås är förtegen kring detaljerna och hänvisar till den pågående utredningen.
Brottsmisstankarna gäller dock illegal jakt vid tre tillfällen, på björn och järv. Misstankar om fler inblandade finns.

Männen har begärts häktade och häktningsförhandlingar kommer att genomföras vid tingsrätten i Luleå under fredagen.

Anhållna personer är enligt Norrbottens-Kuriren följande personer:

En 36-årig man från Kalixtrakten, misstänkt för grovt jaktbrott dels den 25 juli och dels den 4 augusti.

En 38-årig man från Älvsbytrakten, misstänkt för grovt jakthäleri den 25 juli.

En 45-årig man från Bodentrakten, misstänkt för anstiftan till grovt jaktbrott den 25 juli och medhjälp till grovt jaktbrott den 4-5 augusti.

En 72-årig man från Bodentrakten, misstänkt för medhjälp till grovt jaktbrott den 4-5 augusti.

Den femte personen, en 62-åring, begärdes häktad kort innan arbetsdagens slut vid tingsrätten. Dels för grovt jaktbrott 1 maj – 17 augusti och dels för grovt jakthäleri den 5-31 augusti. Det sistnämnda är en ny anklagelse.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.