Tre spelare lämnar ÄIF

10 AUG 2016
Skrivet av :
Johanna Björk och Anna Berglund på språng till SAIK. FOTO: KRISTER PALM

Johanna Björk och Anna Berglund på språng till SAIK. FOTO: KRISTER PALM

Anna Berglund, Johanna Björk och Hanna Samuelsson lämnar Älvsbyn för att fortsätta säsongen med Storfors AIK i division 1.

....Hanna Samuelsson följer också med....

….Hanna Samuelsson följer också med….

– Tjejerna har tränat med oss i SAIK under en period. De ansluter nu fullt ut och är spelklara från och med den 12 augusti, berättar SAIK:s tränare Ove Bryggman för PT.

Anna är Älvsbyns notoriska målskytt. Johanna Björk har också gjort många mål och är en av ÄIF:s tongivande spelare liksom Hanna Samuelsson.

– Det är tre välkomna tillskott som kommer att tillföra spets till vår division 1-trupp och det gör oss även mindre känsliga för skador och avstängningar inför den avslutande delen av säsongen, säger Bryggman till PT.

Storfors krigar för nytt kontrakt i division 1. En serie som Älvsbyn spelade i ifjol. Johanna har också meriter från Piteå Södra (tidigare Blåsmark).

Storfors ligger nia i serien precis ovanför den nedre kvalplatsen.

Bryggman är tacksam att Älvsbyn hjälper till.

Åtta omgångar återstår av serien. För Älvsbyns del innebär dock spelarförlusterna att chanserna till serievinst i division 4 minskar avsevärt.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.