Tre spelare lämnar ÄIF

10 AUG 2016
Skrivet av :
Johanna Björk och Anna Berglund på språng till SAIK. FOTO: KRISTER PALM

Johanna Björk och Anna Berglund på språng till SAIK. FOTO: KRISTER PALM

Anna Berglund, Johanna Björk och Hanna Samuelsson lämnar Älvsbyn för att fortsätta säsongen med Storfors AIK i division 1.

....Hanna Samuelsson följer också med....

….Hanna Samuelsson följer också med….

– Tjejerna har tränat med oss i SAIK under en period. De ansluter nu fullt ut och är spelklara från och med den 12 augusti, berättar SAIK:s tränare Ove Bryggman för PT.

Anna är Älvsbyns notoriska målskytt. Johanna Björk har också gjort många mål och är en av ÄIF:s tongivande spelare liksom Hanna Samuelsson.

– Det är tre välkomna tillskott som kommer att tillföra spets till vår division 1-trupp och det gör oss även mindre känsliga för skador och avstängningar inför den avslutande delen av säsongen, säger Bryggman till PT.

Storfors krigar för nytt kontrakt i division 1. En serie som Älvsbyn spelade i ifjol. Johanna har också meriter från Piteå Södra (tidigare Blåsmark).

Storfors ligger nia i serien precis ovanför den nedre kvalplatsen.

Bryggman är tacksam att Älvsbyn hjälper till.

Åtta omgångar återstår av serien. För Älvsbyns del innebär dock spelarförlusterna att chanserna till serievinst i division 4 minskar avsevärt.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.