Statsministern besöker Polarbröd

Stefan Löfven 2

Statsminister Stefan Löfven besöker Älvsbyn och Polarbröd under fredagen.

Surströmmingspremiär i Kallax på torsdagskvällen. Besök på Polarbröd i Älvsbyn dagen efter, i morgon fredag. Statsminister Stefan Löfven gör en Norrbottens-turné.

– Mycket hedrande att statsministern tar sig tid att besöka vårt bageri i Älvsbyn, säger Karin Bodin, VD på Polarbröd, och fortsätter:

– För oss som jobbar med uthållig försörjning blir det intressant att höra hur Stefan Löfven ser på framtiden för svenska matproducenter, svenskt jordbruk och infrastruktur. I Polarbröd vill vi bli helt hållbara i våra processer fram till 2022. Vi hoppas på kloka och verkningsfulla politiska styrmedel för att få hjälp att uppnå detta.

Temat för Stefan Löfvens Norrbottens-turné är; ”Utveckling av den svenska modellen för fler jobb och en stark välfärd i hela landet.”

Under besöket på Polarbröd får statsministern en visning av bageriet och en presentation av Polarbrödskoncernens arbete för en uthållig livsmedelsförsörjning. Under besöket deltar också Polarbröds VD Karin Bodin, Polarbröds kommunikationschef Carina Zolland, Älvsbyns kommunalråd Helena Öhlund, Piteås kommunalråd Helena Stenberg och Camilla Friberg, ombudsman Socialdemokraterna Norrbotten.

Efter lunch besöker statsministern Svensby Fritidshem utanför Piteå.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.