Spännande derby mellan Sikfors och Älvsbyn

24 AUG 2016
Skrivet av :
Frida Hedqvist (t.h) gjorde Sikfors första mål direkt på frispark. Nummer 16 i Älvsbyn är Helena Sundman som gjorde comeback och två mål. På bilden syns också Felicia Wikström.

Frida Hedqvist (t.h) gjorde Sikfors första mål direkt på frispark. Nummer 16 i Älvsbyn är Helena Sundman som gjorde comeback och två mål. På bilden syns också Felicia Wikström.

Derbyt mellan Sikfors och Älvsbyn blev en jämn och spännande tillställning. Till slut vann gästerna ÄIF med 4-2 (3-1)  efter att lagen ägt en halvlek var.
– Vi gjorde vår bästa match för året, sett till motståndet. Synd bara att vi inte satte fler chanser i andra halvlek, säger Emelie Berglund, spelande tränare i Sikfors.

Älvsbyn blev första lag att besegra Sikfors efter sommaruppehållet.
– Vi började första fem minuterna nervöst. Sedan släppte nervknutarna och tjejerna började hitta varandra med halvlånga passningar, analyserade Tommy Granström, tränare i Älvsbyn.

Gästerna såg också ett tag ut att gå mot en komfortabel seger när laget gick ifrån till en 3-0-ledning efter mål av comebackande Helena Sundman, Evelina Isaksson och Moa Berglund.
– Då såg det bra ut. Men sedan slappnade vi av vilket straffade sig. Det blev onödigt spännande, tycker Tommy.

Veronica Johansson var också nära att göra mål.

Veronica Johansson var också nära att göra mål.

För innan pausvilan reducerade Frida Hedqvist direkt på frispark. Det gav Sikfors energi. När sedan Matilda Nilsson satte 2-3 sex minuter in i andra halvlek var det plötsligt krig om poängen på allvar.

Påhejade av den relativt stora hemmapubliken skapade Sikfors ett flertal chanser. Bland annat hade laget ett skott i ribban.

Även ÄIF hade en träff i målramen i denna dramatiska match.

Älvsbyn och Helena Sundman avgjorde sedan tillställningen med nio minuter kvar av matchen.

– Våra unga spelare börjar växa ihop och håller ihop spelet bra, berömmer Tommy.

Älvsbyn tappade nyligen tre av sina mest tongivande spelare till Storfors AIK.

Segern innebär att Älvsbyn behåller andraplatsen i tabellen som leder till kval. Comebackande Helena Sundman var bra och blev lite av matchvinnare genom sina två mål. Ett extra plus också till Evelina Isaksson som visade attityd.

Sanna Lundgren var som vanligt duktig i Sikfors mål.

Sanna Lundgren var som vanligt duktig i Sikfors mål.

Sikfors i sin tur visade att laget numera besitter kvaliteter att hota vilket lag som helst i serien. Laget har verkligen utvecklats remarkabelt på många sätt under säsongen.

– Surt att förlora. Direkt efter slutsignalen var vi besvikna. Men nu när allt fått smälta gör vi ändå en fantastisk insats. Vi var verkligen nära poäng mot serietvåan. Det tar vi med oss liksom spelet i andra halvlek, summerar Emelie.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.