Publikkontakt av tredje graden

Pugh 7 webb

Pugh Rogefeldts konsert på Storforsens naturscen fick den inre temperaturen att höjas i takt med att lördagskvällen yttre väder kom med svalka. Pughs kontakt med publiken fick bokstavligen konkreta följder när folk kom upp på scen.

Många kom nära scenen för att få sig en bild.

Många kom nära scenen för att få sig en bild.

Själv tog Pugh uppmärksamheten med ro. Han var snarare nöjd med publikens engagemang. Men på scenen ville han vara själv med bandet.
– Om ni vill prata med mig så kan vi ta det efteråt. Kliv inte upp på scen. Vi har en massa kablar och grejer som kan hamna fel. Men det är ju skoj att ni uppskattar mig, skämtade han…

Många stod upp när Pugh började leverera sina klassiker...

Många stod upp när Pugh började leverera sina klassiker…

Spontan dans på klipporna...

Spontan dans på klipporna…

Rutinerad som han är gjorde Pugh ingen större affär av de oväntade besöken på scen. Vakterna skyndade självklart till, men till deras heder ska sägas att lagens långa arm visade fingertoppskänsla och avvaktade det hela. Publiken i övrigt roades av det som skedde. Det hela blev till en harmlös och kul grej för alla. Även Pugh och hans medmusikanter som glatt log åt allting.

Conny Wikman nöjd arrangör och scentekniker.

Conny Wikman nöjd arrangör och scentekniker.

Pugh själv var väldigt nöjd med besöket på Storforsen.
– Ett minne för livet, berättade han till arrangören Conny Wikman efter spelningen.

Pugh - rutinerad musiker...

Pugh – rutinerad musiker…

Hans medmusikanter var också lyriska.
– Vi kommer mer än gärna tillbaka, hälsade Mikael Lyander.

En annan sak som visade uppskattningen från Pugh var att han spelade låten ”Små lätta moln”, en sång han, enligt egen utsago skippade för 20 år sedan på grund av leda. Men responsen från publiken på Storforsen fick honom att göra ett undantag. Likaså spelade Pugh något överraskande (även för hans medmusikanter) Guldgrävarlåten på munspel. Låten ”Marion”, som handlar om det jättelika grävskopan som köptes in från Australien till bygget av dammen i Messaure var likaså en stundens infall efter önskan från två unga pojkar.

Ni som inte var där gick miste om en förtrollande kväll. Men ni kanske får chansen igen. För som sagt; grabbarna i bandet vill göra ett återbesök.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.