Pridebilen till start på Solvalla

Viktor Johansson vid sin regnbågsfärgade bil. FOTO: IDA EKLUND

Viktor Johansson vid sin regnbågsfärgade bil. FOTO: IDA EKLUND

I somras blev Viktor Johansson känd hos allmänheten i samband med att en sponsor hoppat av på grund av bilens regnbåge. Nu kommer han till start i SM-tävlingen på Solvalla med ny rallycrossbil och i en ny klass, Supercar Lites.

Älvsbykillen Viktor Johansson var långt innan den mediala uppmärksamheten ett känt ansikte i motorsportsvängen. I fjol körde han hela Svenska Mästerskapet i rallycross och slutade trea i Supercar Lites. Han tävlar till vardags med sin BMW i supernationella klassen och vann i går den återupplivade tävlingen Nordic Cup. Och till helgen kör han för teamet JC Raceteknik i Solvalla.

– Jag har inte suttit i en Lites-bil sedan förra årets Solvalla, därför försöker jag tänka mer realistiskt resultatmässigt. Målet är först och främst göra ett bra race och ta sig till final. Förhoppningen är att nå prispallen, säger Johansson.

För att Viktor Johansson återigen ska bli varm i kläderna kommer han och teamet JC Raceteknik under torsdagen testa i Strängnäs.

– Vi har redan mätt upp vilket avstånd jag brukar ha mellan stol, ratt och pedaler, så allt kommer sitta som det ska direkt från början.

Och så till frågan de flesta undrar över: kommer bilen täckas av regnbågsfärger även i Solvalla?

VIKTOR JOHANSSON, 25 år

Bor: Älvsbyn, Norrbotten

Jobb: Fordonsmekaniker

Familj: Flickvännen Ida

Motorsportkarriär: Debuterade som kartläsare 2008, började två år senare köra rally. 2012 hoppade han på rallycrossen.

Meriter: SM-silver i rallycross 2013 i klassen 2400. SM-brons rallycrossklassen Supercar Lites förra året. Han har även kommit tvåa i Isracing-SM 2015.

– Självklart kommer regnbågen finnas på Litesbilen. Det är inte helt klart än hur designen kommer se ut, men färgerna kommer finnas över en stor del av bilen i alla fall.

Teamet Johansson kommer köra för det framgångsrika Supercar Lites-teamet JC Raceteknik. För JC Raceteknik kör även mästerskaps ledande Thomas Bryntesson, Joachim Hvaal, William Nilsson och Tobias Svärd.

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.