Över 9 000 bilar i Norrbotten bytte ägare

19 AUG 2016
Skrivet av :

Bilbyte

9 091 bilar bytte ägare i Norrbotten under andra kvartalet 2016. Ett av två län där försäljningen av begagnade fordon minskar. Det visar ny statistik från bilvärderingsföretaget KVD Bilpriser.

Försäljningen av begagnade bilar fortsätter annars att öka och slå nya rekord. För hela landet var ökningen 2.9 procent under andra kvartalet jämfört med samma period förra året. Största ökningen skedde i Jönköpings län, 7,3 procent.

Men Norrbotten och Gävleborg är undantag där försäljningen minskade med 0.6 respektive 0.7 procent.

– Bilmarknaden för begagnade bilar går fortsatt starkt med nya rekord i antalet sålda bilar. Vi har sett en stark positiv trend de senaste fyra åren med stadig tillväxt. Låga räntor, befolkningstillväxt och flera år av stigande nybilsförsäljning gör att vi även framöver kommer att se en stark efterfrågan och ett ökat utbud av bilar på marknaden, kommenterar Jonas Björkman, vd på KVD Bilpriser.

Källa: KVD Bilpriser

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.