Krumelur och Suzanna rider genom Sverige

03 AUG 2016
Skrivet av :

”Det är nu eller aldrig” Så tänkte 28-åriga Suzanna Holmkvist från Hallsberg och påbörjade sin Sverigeritt till förmån för djur i nöd. Här i dagarna nådde hon Älvsbyns kommun och sitt uppsatta mål att samla in 100 000 kronor.
Ritten från Skåne påbörjades under april månad och sedan dess har Suzanna färdats mer än 150 mil på hästryggen. Slutdestinationen Jokkmokk väntas nås på fredag denna vecka.  -Jag tar det i sakta tempo och tar vilodagar när det behövs, skriver Suzanna på sin Facebooksida.

En av utmaningarna under Älvsbybesöket var att ta hästarna över den gamla Järnvägsbron.

En av utmaningarna under Älvsbybesöket var att ta hästarna över den gamla Järnvägsbron.

Orter har passerat, hon har uppmärksammat smultronställen längst med Sveriges kust och erbjudits både säng- och stallplatser längst med vägen. Både hon och hästen Krumelur har fått nya vänner under resans gång.

-Det bästa med resan har nog varit mötet med alla underbara människor, säger Suzanna, som under helgen passerade Älvsbyn. Mesta tiden tillbringades på Älvsby ryttarförening, men Suzanna hann uppmärksamma den vackra naturen och en hel del av ortens EPA-traktorer.

Betespaus på väg in till Älvsbyn.

Betespaus på väg in till Älvsbyn.

På ryttarföreningen stannade Suzanna i två nätter för att vila upp sig. Stoppet i Älvsbyn bjöd även på välbehövlig ryggmassage och påfyllnad av proviantförrådet.

Suzannas sverigeritt ica pärlan

På sin Facebooksida har Suzanna regelbundna lotterier där företag fått sponsra fina vinster. Under resans gång har Suzanna lyckats samla ihop mer än 100 000 kronor. Pengar som kommer att gå till välgörande ändamål med djuren i fokus.

-Jag är SÅ glad! Tack alla som bidragit, det är så härligt att se vad många bäckar små kan åstadkomma, skriver hon i ett inlägg.

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.