Handeln i Älvsbyn ökar mest i länet

28 AUG 2016
Skrivet av :

Fullt på Storgatan snart Modevisning

Detaljhandeln i Älvsbyn omsatte 343 miljoner kronor under 2015. En ökning med sju procent. Därmed toppar Älvsbyn handelns tillväxtliga i Norrbotten tillsammans med Haparanda. Det visar statistik, ”Handeln i Sverige”.
Störst är förstås länets handel i Luleå. Där omsattes nära 5,6 miljarder kronor. förra året. Tvåa kommer Piteå, som har lite drygt hälften av Luleås omsättning, med 2,4 miljarder. Totalt i hela Norrbotten omsatte detaljhandeln 16,5 miljarder kronor.

Men procentuellt, och i ett länsperspektiv, ökade alltså handeln mest i Älvsbyn och Haparanda. Sju procent för Älvsbyns del motsvarar en ökning i kronor räknat med 22 miljoner.

Totalt var 175 personer sysselsatta inom handeln i Älvsbyn 2015.

I hela Sverige omsatte den fysiska detaljhandeln 640 miljarder kronor år 2015. En ökning med fem procent jämfört med året innan.

HAndeln i Sverige skapar jobb åt fler än en kvarts miljon människor.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.