Handeln i Älvsbyn ökar mest i länet

28 AUG 2016
Skrivet av :

Fullt på Storgatan snart Modevisning

Detaljhandeln i Älvsbyn omsatte 343 miljoner kronor under 2015. En ökning med sju procent. Därmed toppar Älvsbyn handelns tillväxtliga i Norrbotten tillsammans med Haparanda. Det visar statistik, “Handeln i Sverige”.
Störst är förstås länets handel i Luleå. Där omsattes nära 5,6 miljarder kronor. förra året. Tvåa kommer Piteå, som har lite drygt hälften av Luleås omsättning, med 2,4 miljarder. Totalt i hela Norrbotten omsatte detaljhandeln 16,5 miljarder kronor.

Men procentuellt, och i ett länsperspektiv, ökade alltså handeln mest i Älvsbyn och Haparanda. Sju procent för Älvsbyns del motsvarar en ökning i kronor räknat med 22 miljoner.

Totalt var 175 personer sysselsatta inom handeln i Älvsbyn 2015.

I hela Sverige omsatte den fysiska detaljhandeln 640 miljarder kronor år 2015. En ökning med fem procent jämfört med året innan.

HAndeln i Sverige skapar jobb åt fler än en kvarts miljon människor.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.