En liten dold OAS inne i Älvsbyn

30 AUG 2016
Skrivet av :

Selholmens Camping i Älvsbyn har under sommarsäsongen 2016 blommat ut till att bli en mycket välbesökt OAS för turister och nu under hösten även för personal på det stora spårbytet längs stambanan Älvsby-Koler.

20160829_selholmen_arkiv_1

En stor ökning av gäster från grannländer, där Norge tydligt ökat sin andel. Även Finland, Tyskland och Holland ger många återkommande gäster till Selholmens Camping.

20160829_selholmen_4332

Det är Kommunen som äger Campingen och Fastighetsbolaget som sköter om anläggningen med avtal med Älvsbygymnasterna som driver den dagliga verksamheten på uppdrag under sommarhalvåret.

20160829_selholmen_4339

Carina Sundqvist jobbar för Älvsbygymnasterna och driver det dagliga arbetet. Hon är glatt överraskad över årets besöksiffror även om man inte ännu har sammanställt sommarsäsongen 2016, eftersom den kanske också förlängs ett par veckor under hösten. Detta då trycket på anläggningen är extra stort under spårbytet längs stambanan Älvsby-Koler.

”- Som jag har upplevt det har det varit fler turister här än förra säsongen, -Vi satsar på att hålla det rent och snyggt!” tre städrundor blir det varje dag och detta har vi skötts med sommarjobbare samt föreningsmedlemmar och deras anhöriga som ställer upp ett par dar var under sommarsäsongen, säger Carina Sundqvist.

20160829_selholmen_arkiv_2

Jörgen Nyberg som tidigare varit ordförande för Älvsbygymnasterna, ser Selholmens Camping som viktig både för föreningen men även orten Älvsbyn.

”-Ett ortsnära Campande ger bidrag till kommunen och ger liv till centrum under sommaren och alla på byn lite extra om man bjuder till” avslutar Jörgen.

20160829_selholmen_4341

”- Tyvärr så kanske vi inte alltid ger våra gäster allt de vill ha under sommaren,  en matbit på kvällen eller en Öl på stan står högt på gästernas lista över önskemål. Likaså en bättre uppskyltning av vägar till centrum så de hittar dit, vore något att satsa på,” säger Carina Sundqvist.

20160829_selholmen_arkiv_3

Alla vi träffar upplever att säsongen varit bättre än vanligt, men först ska säsongens alla siffror gås igenom.

Foto: Sterling och Robin Nilsson

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.