Elitlag på besök i Älvsbyn

14 AUG 2016
Elin Bragnum gör 1-0. FOTO: KRISTER PALM

BILDEXTRA: Damallsvenska lagen Piteå och Umeå spelade en träningsmatch på Älvåkra i lördags. Den vanns av Piteå med 2-1 (2-0). Trots regnet kom ett par hundra åskådare för att titta på drabbningen plus en massa andra roliga inslag, bland annat straffsparkar med ”fylleglasögon”.

Straffar med fylleglasögon är inte det lättaste. FOTO: KRISTER PALM

Straffar med fylleglasögon är inte det lättaste. Men publiken hade roligt. FOTO: KRISTER PALM

Damallsvenskan har haft ett långt uppehåll eftersom det svenska damlandslaget deltar i OS. Men förberedelserna inför omstarten är i full gång. Piteå och Umeå valde att mötas i en träningsmatch på Älvåkras naturgräs.

Ett par hundra kom för att se matchen trots regnet: KRISTER PALM

Tyvärr så var vädret inte det bästa med ihärdigt regn. Glädjande många kom, trots nederbörden, för att se de båda elitlagen som också bjöd ÄIF:s unga på en upplevelse. Ungdoms- och juniorspelarna fick tåga ut med spelarna ut på planen och efter matchen tränade idolerna i PIF med Älvsbyns unga talanger.

Älvsbyns unga spelare fick en upplevelse, bland annat genom att tåga in på planen med sina idoler: KRISTER PALM

Matchen då? Ja, Piteå tog snabbt ledningen med 1-0 redan efter ett par minuter genom Elin Bragnum. Hon krigade in bollen efter en hörna av June Pedersen.

Jubel efter Felicia Karlssons 2-0. KRISTER PALM

Efter dryga halvtimmen utökade Felicia Karlsson till 2-0. I andra halvlek försvarade Piteå sin ledning men det var nära att straffas. Umeå reducerade 20 minuter efter pausvilan.