Älvsbyns folkracekomitté redo för 2-dagars tävling

06 AUG 2016
Skrivet av :

Idag går startskottet för Älvsbyn 2-dagars, den populära Folkracetävlingen som lockar till sig förare från när och fjärran. Under två dagar utlovar ÄMS (Älvsbyns motorsällskap) fem spännande kvalheat och nervkittlande finaler på Höghedens Motorstadion.

Redan vid middagstid hade flertalet ekipage hunnit installera sig på Högheden.

Redan vid middagstid hade flertalet ekipage hunnit installera sig på Högheden.

Det är tredje året i rad som ÄMS arrangerar den succéfulla folkracetävlingen ”Älvsbyn 2-dagars” på Höghedenbanan. På startfältet hittar vi inom sporten välkända namn och förarna kommer från alla de håll.

– Vi har en deltagare som kör för Enköpings MK, det känns kul att det finns förare som kört så långt för att tävla, säger Tobbe Nordin och medger att han är mer än stolt över årets startfält som landade på 186 anmälda förare, av dem 39 juniorer.

-Det är jättekul att det blivit sådant uppsving inom sporten. Bara från Älvsbyns MS har vi 15 anmälda juniorer, förklarar Tobbe, men medger samtidigt att ÄMS behöver arbeta mer på att locka fler damer till sporten, då klubben”bara” har fyra stycken anmälda till tävlingen. En av dem är Sofia Lundberg, som knep en andraplats i fjol och hoppas på revansch nu i år.

-Det ska bli en riktigt spännande tävling, säger hon.

Tobbe Nordin och Sofia Lundberg är två eldsjälar inom folkracekomittén.

Tobbe Nordin och Sofia Lundberg är två eldsjälar inom folkracekomittén.

Det är mycket som ska fixas innan tävlingsstart och de sista veckorna har varit intensiva. Banan har preparerats, gräset har klippts, frysarna är fyllda till bredden och de ideella arbetstimmarna är många.

-Vi har haft bra uppslutning på våra arbetskvällar, säger Tobbe Nordin tacksamt och passar även på att rikta ett stort tack till klubbens alla sponsorer, ingen nämnd och ingen glömd.

-Utan dem hade vi inte haft sådan fin anläggning eller någon möjlighet att arrangera en tävling av den här storleken, säger han. Nu hoppas vi att vädret håller i sig så att vi får en riktigt stor publik också, avslutar han.

Tobbe Nordin har 20 år inom sporten och prishyllan är full av pokaler han vunnit under åren. Nu hoppas han kunna ta hem den åtråvärda bucklan i Älvsby 2-dagars.

Tobbe Nordin har 20 år inom sporten och prishyllan är full av pokaler han vunnit under åren. Nu hoppas han kunna ta hem den åtråvärda bucklan i Älvsby 2-dagars.

 

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.