Älvsbyn upp i serieledning

05 AUG 2016
20160804_0111

Johanna BJörk avgör här definitivt matchen med sitt 4-2-mål. FOTO: KRISTER PALM

Älvsbyns fotbollsdamer återtog serieledningen i division 4 efter seger hemma på Älvåkra mot Sävast med 4-2 (1-2). Men gästerna bjöd på oväntat tufft motstånd.

Älvsbyn fick annars en drömstart med ledningsmål redan i den andra matchminuten, Målskytt, som så många gånger förr, Anna Berglund.

Här har Anna Berglund proces gjort 1-0, redan i den andra minuten. FOTO: KRISTER PALM

Men sedan kom det grus i maskineriet för hemmalaget. I stället chockade Sävast genom två snabba mål i slutet av första halvlek. Både målen gjordes av Kristin Uusitalo.

Det blev en väckarklocka för Älvsbyn som planenligt återtog kommandot direkt efter pausvilan. Det hann bara gå åtta minuter av andra halvlek sa hade hemmalaget vänt till 3-2 efter mål av Anna Berglund och Wilma Karlsson.

Wilma Karlsson ser sitt lobbskott gå över gästernas målvakt och i nät. FOTO: KRISTER PALM

Wilma Karlsson ser sitt skott gå över gästernas målvakt och i nät. FOTO: KRISTER PALM

I matchminut 64 punkterade Johanna Björk tillställningen med sitt 4-2-mål.

Älvsbyns målvakt Moa Rosengren skötte sig med den äran. FOTO: KRISTER PALM

Segern innebar att Älvsbyn gick upp i topp av tabellen – en poäng före Svartbjörnsbyn. Den 10 augusti möts lagen i en ren seriefinal i Boden.