Älvsbyn föll i målrik seriefinal

11 AUG 2016
Elvira Nordström gjorde mål. FOTO: KRISTER PALM

Älvsbyn ledde två gånger i seriefinalen mot Svartbjörnsbyn på bortaplan. Men det blev en smärtsam förlust med 3-4 (2-2). Sofia Lund gjorde samtliga fyra mål för hemmalaget.

Sofia Lund inledde också målskyttet i den 22:a minuten. Men Älvsbyn replikerade snabbt och kvitterade bara två minuter senare genom Anna Berglund. Efter dryga halvtimmen gav Elvira Nordström ÄIF ledningen.

Då såg det hoppfullt ut…

Men precis före pausvilan utjämnade hemmalaget. Ett psykologiskt viktigt mål.

Ändå var det Älvsbyn som ånyo tog ledningen genom Anna Berglund nio minuter in i andra halvlek.

Men som sagt, Sofia Lund ville annat. Hon satte ytterligare två ”baljor” och såg till att Svartbjörnsbyn återtog serieledningen.

Fem poäng skiljer mellan Svartbjörnsbyn och Älvsbyn men då har ÄIF en match mindre spelad.