2-dagars folk(race)fest på Högheden

Älvsbyn 2-dagars har kommit att bli en riktig folkfest. Eller vad kan annat sägas när närmare 1200 personer löst inträde för att se på fartfyllda race med lite bök och stök. – Det är nog rekord, säger Ingela Strandberg, ÄMS och konstaterar att hela 57 kartonger med hamburgare gått åt under helgen.

Publikrekord. Hela Närmare 1200 besökare löste inträde under helgens tävling. FOTO: Älvsbyns MS.

Publikrekord. Hela Närmare 1200 besökare löste inträde under helgens tävling.
FOTO: Älvsbyns MS.

Kylarna på Älvsbyns motorstadion gapar tomma efter helgens succéarrangemang och på banan har dammolnen precis lagt sig efter alla de 160 körda kvalheat helgen bjöd på. – Lägg till finalerna och vi är uppe i 167 starter, säger Tobias Nordin, som suttit med och arrangerat tävlingen.

ready to race

Några topplaceringar på pallen hittar vi inte bland ÄMS, men några hemmaförare körde till sig plats i A-finaler, bland annat juniorerna Felix Johansson och Emelie Hjertberg som slutade på fjärde respektive femte plats. Det blev tyvärr ett snopet avslut för Emelie, som hade ledning och halva banan i försprång när växellådan plötsligt la av och hon fick avbryta loppet.

Juniorernas A-final. Emelie Hjertberg, ÄMS i ledning, tätt följt av Julia Lundkvist Jokkmokk MS, Albin Loggert, Boden MS och Lovisa Holmgren, Skellefter MS.

Juniorernas A-final. Emelie Hjertberg, ÄMS i ledning, tätt följt av Julia Lundkvist Jokkmokk MS, Albin Loggert, Boden MS och Lovisa Holmgren, Skellefteå MS.

-Kommer man till final i en sådan här stor tävling ska man vara nöjd. Emelie körde jättebra hela helgen och ska vara grymt nöjd med sin placering, berömmer Tobias Nordin som själv körde till sig en femteplats i seniorernas B-final, tätt följd av klubbkamraten Peter Hjertberg på sjätte plats.

In i depå efter kvalheat 4. Jonathan Edström Skellefteå MS (Helgens vinnare) Tobbe Nordin, ÄMS och Peter Hjertberg ÄMS.

In i depå efter kvalheat 4. Jonathan Edström Skellefteå MS (Helgens vinnare) Tobbe Nordin, ÄMS och Peter Hjertberg ÄMS.

Vann veteranklassen

En annan Älvsbyförare som tog sig hela vägen till A-final var Tommy Larsson som vann veteranklassen och Sofia Lundberg som körde till sig en sjätteplats i damklassen.

Tommy Larsson Älvsbyns MS vinnare veteran.

Tommy Larsson Älvsbyns MS vinnare veteran.

Förutom förstaplatsen i veteranklassen, så gick de andra guldpokalerna hem till förarna i Skellefteå MS.

Jonathan Edström jublar efter att ha rattat hem seger i Seniorernas A-final. Foto: Tobias Nordin

Jonathan Edström jublar efter att ha rattat hem seger i Seniorernas A-final. Foto: Tobias Nordin

Hela resultatlistan hittar ni här.

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.