Vistträskdagen lockade många

STORT BILDEXTRA: På lördag mellan 10-14 bjöd Vistträsk byaförening, Muskus byaförening, ABF och Nilssons butiken i samarbete med Älvsby Motorsällskap, Norrbottens Kaninavelsförening samt Bohlins BMM på en välbesökt Vistträskdag.

På programmet stod Ansiktsmålning för barnen, visning av kaniner och höns, loppis, fotoutställning, visning folkracebilar & Jänkare, lotterier, försäljning T-shirts/kepsar, servering av våfflor & hamburgare i anslutning till Mejeriet och inte minst Palt och fikaförsäljning och annat smått & gott.

Vid lunchtid delades Näsmansfonden ut stipendi till Birgitta Forsman för att hon är en kulturambasadör, och Kent Westerlund för att han är en väldigt duktig timmerman och främst vad gäller renovering på gammalt sätt.

Mysigare by-priset som gick till skolan i Vistträsk, där läraren Maria Sundström och ett antal elever från skolan fick ta emot priset.

Byns ”Hjärta för kultur” priset gick till Lena Carlberg, Ann-Cathrine Eklund, Kurt-Lennart Bergh och Fred Björk.

 

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.