Vistträsk tjuvstartade med årets Mysigare by-pris

01 JUL 2016
Skrivet av :

13313501_10209625809186679_1244152436_o

Ambitionen är att Vistträsks Mysigare by-pris ska delas ut till en eller flera personer under byns årliga Vistträskdag. I år frångick byaföreningen den ordningen, sedan styrelsen beslutat att utse skolan som pristagare.

Mot slutet av läsåret hälsade byaföreningens ordförande Kurt-Lennart Berg på i Vistträskskolan. Med sig hade han ett par representanter från byns företagare.
De ville uppmuntra elever och personal, med tanke på det goda arbete de utfört i samband med projektet ”Att leva tillsammans i världen” där de minst sagt satte Vistträsk på kartan – både genom sin insamling till barn på flykt och genom att vinna FNs tävling ”Världen i framtiden
Med sina illustrerande youtube-filmer har eleverna visat på en önskan om mångfald och medmänsklighet som byaföreningens styrelse hoppas kunna se även i ett framtida Vistträsk, varpå man beslutat att tilldela skolan det årliga Mysigare by-priset.

Eleverna leker framför handelsboden, där de fick köpa med sig ett minne för sponsrade pengar.

Eleverna leker framför handelsboden, där de fick köpa med sig ett minne för sponsrade pengar.

Priset delas ut i form av ett diplom med motivering, samt en check på en symbolisk summa. Diplomen trycks i två exemplar varav det ena ges till pristagaren. Det andra exemplaret kommer att pryda byalokalens egna ”Wall of fame”. Prissumman, 1500 kronor, spenderades på en studieresa till friluftsmuseet Hägnan i Gammelstad, en resa som flertalet av byns företagare också var med och sponsrade.

 
”Mysigare by-priset” är instiftat av Vistträsk byaförening till syfte att uppmärksamma och uppmuntra enskilda personer, grupper eller föreningar att ta initiativ till och verka för att göra Vistträsk med omnejd till en mysigare by att leva och bo i.

 

FOTO: Maria Sundström

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.