Thomas och Viktor vinnare av Norrlandsveckan

Thomas Öhman

Thomas Öhman

Vilken debutsäsong för nybildade motorsektionen i Tväråns IF. Dubbla totalsegrar under Norrlandsveckan genom Thomas Öhman och Viktor Johansson som vann var sin klass.

Viktor Johansson vid sin regnbågsfärgade bil. FOTO: IDA EKLUND

Viktor Johansson vid sin regnbågsfärgade bil. FOTO: IDA EKLUND

Sista deltävlingen avgjordes i ett regnigt Kalix. Inte Thomas Öhmans favoritväder.
– Det kändes lite tungt när det vräkte ner regn då jag inte gillar regn. Det är lika för alla men en del är bättre på det, säger Öhman, till Norrbottens-Kuriren.

Ändå satte hann full fart, och sina konkurrenter på plats, genom att vinna även sista deltävlingen. Norrmannen Stefan Åeng, som tävlar för Lycksele MK, ledde totalen med 55 poäng inför lördagen, två poäng före Thomas Öhman.

Men Thomas vann och Åeng blev trea. Det gav Öhman totalsegern i klassen SuperCar 2WD och en prischeck på 60 000 kronor.

– Det är bara skönt att vinna totalen. Det började lite hur som helst men det blev bra till slut. Jag var rädd om poängen och det var ganska lyckat. Veckan har varit bra med bra banor, säger Öhman

Efter en omtumlande vecka blev även Viktor Johansson, Tväråns IF, Norrlandsmästare i klassen 2400cc. Viktor blev ju rikskändis sedan han målat sin bil i regnbågsfärger för att stötta mänskliga rättigheter.

Även Viktor vann Norrlandsveckans final i Kalix.

– Det är såklart jättekul. Jag körde lite avvaktande i kvalet för att samla poäng. I finalen tog jag starten och ledde till mål. Så jag toppade formen, säger Johansson, till Norrbottens-Kuriren.

Hans närmsta konkurrenter var Tommy Carlström från Piteå MS och Daniel Loggert från Älvsbyns MS, men båda körde bort sig.

I stället blev det en rätt ohotad seger för Johansson som varit i fokus hela veckan.

– Det uppdagades och har varit många tankar i skallen. Jag har försökt att tänka på tävlingen och det är helt underbart vilket stöd jag har fått. Det kommer fram folk hela tiden och tycker jag är en förebild, säger han.

Viktor kunde också glädjas åt en prischeck på 50 000 kronor.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.