Svenska Dansbandsveckan i gång

19 JUL 2016
Skrivet av :

UPPDATERAD: På söndagen startade årets upplaga av Svenska Dansbandsveckan upp i Malung, detta med Dansbandens egna gala ”Guldklaven” där följande blev pristagare:

VINNARE 2016
Årets album Din sida sängen – Sannex
Årets dansband Blender
Årets låt Leva tills jag dör – Mikael Wiehe
Årets musiker Andreas Klar – Mickeys
Årets sångare Andreas Olsson – Sannex
Årets sångerska Sandra Estberg – Martinez

Juryns specialpris TV-programmet Tack för dansen
SKAP-stipendiet Mona G & Anders Wigelius

20160717_sdbv_001

Grönlandsparken i centrala Malung

Under veckan väntas minst 48700 besökare till Orrskogens Folketspark och Svenska Dansbandsveckan. Där vi enligt uppgift har minst 50-60 Älvsbybor på plats.

I år kommer dock inte Älvsbyn just nu redaktionen att hinna med att bevaka allt på plats, men vi har corrar på plats som tipsar om något berör oss.

20160717_sdbv_puff 1

Orrskogens Folkets Park

Noterat !
Lasse Stefanz bojkottar Guldklaven i Malung
Sveriges största dansband, Lasse Stefanz, bojkottar årets upplaga av dansbandsgalan Guldklaven. Orsaken är att bandet misstänker oegentligheter i nomineringsprocessen, skriver Aftonbladet.
TT
”Vi har tagit avstånd från Guldklaven för att vi inte tycker att det har skötts på rätt sätt och det är svårt att få en inblick i hur det fungerar”, säger bandets frontman Olle Jönsson i en kommentar till tidningen.
Bakgrunden till bojkotten är att 14 av 18 nomineringar i år har gått till dansband med anknytning till skivbolag som har samma ägare som en av galans arrangörer – dansbandstidningen Får jag lov.
Diana Thylin, ansvarig utgivare för tidningen, förnekar oegentligheter. Hon påpekar för Aftonbladet att galan också arrangeras av Dansbandsveckan och Sveriges Radio och att de har lika stor makt i nomineringsprocessen.
Hon slår också tillbaka mot Lasse Stefanz och säger att medlemmarna i bandet är ”hetlevrade”.– Inga blir så arga som dem om de inte vinner när de blivit nominerade, säger Thylin till Aftonbladet.
Lasse Stefanz har inga nomineringar inför galan som arrangeras på söndag.
Anmälan om våldtäkt på Dansbandsveckan
En kvinna i 18-årsåldern har anmält att hon våldtagits i samband med Dansbandsveckan i Malung. En förundersökning är inledd. Händelsen ska ha inträffat natten till tisdagen.
– Det var strax efter midnatt i direkt samband med Dansbandsveckan som en ung kvinnan utsattes för vad vi rubricerar som våldtäkt, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesperson.
Förundersökning inledd
En förundersökning är inledd och under tisdagsförmiddagen har polisen arbetat med att säkra bevis.
I nuläget finns ingen misstänkt gärningsman.
– Men det utesluter inte att vi har uppgifter om vad det är för typ av person, säger Stefan Wickberg.
Med anledning av utredningsläget vill polisen inte gå ut med några närmare uppgifter om var på – eller i kring – Dansbandsveckans område händelsen inträffat.
Nolltolerans mot sexuella övergrepp
Dansbandsveckan har i år infört en policy med nolltolerans mot sexuella övergrepp.
– Vi har aldrig haft det problemet och jag tror inte att vi kommer att få det i år heller. Vi har inte den publiken, sa arrangören Lars Bälter till SVT Nyheter Dalarna på måndagen.
Källa: SVT Dalarna

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.