Sommarparty i Älvsbyn när Clarys’s krog dukar upp med både kulinariska och musikaliska läckerheter

Ingmar Nilsson och Clary's krog bjuder in till Sommarfest i Älvsbyn.

Ingmar Nilsson och Clary’s krog bjuder in till Sommarfest i Älvsbyn.

Clary´s krog rustar för sommarparty i centrala Älvsbyn med nytt koncept.
– Det blir lite annorlunda än tidigare år och ska bli intressant att se hur det tas emot, säger Ingemar Nilsson som driver krogen tillsammans med hustrun Charlotta.

sommarfest

Till att börja med har festivalområdet utökats rejält till 2 500 kvadratmeter.
– Vi har inhägnat hela ytan mellan krogen och Forums parkering, berättar Nilsson.

Redan i kväll, torsdag, tjuvstartar minifestivalen med en gratiskväll för att sedan dra igång på riktigt under fredagen och lördagen.

Utbudet av musik och mat blir också bredare än tidigare. Inne på Galaxen bjuder bandet Dynamite på livemusik både fredag och lördag. Ute bland grillar och öltält underhåller Hammarduon (trubadurerna Tomas Westbom och Ronnie Burman).

A la carte och grillat

Den som vill äta kan välja mellan a la carte i restaurangen eller grillat utomhus. Kockarna Marten Möller och Joakim Lundqvist har förberett kulinariska läckerheter. De ligger också bakom idén med det nya konceptet.
– I år har vi dessutom fulla rättigheter. Tidigare fick vi bara sälja öl och vin men i år kan vi även servera drinkar, berättar Nilsson.

Genom sitt initiativ håller paret Nilsson liv i den tradition som tidigare kallades för Rallarsvängen. Förra året var det premiär med Clary’s krog som arrangör fast i lite mindre format.
– Hoppas att folk hittar hit, säger Nilsson som mött uppskattande kommentarer för initiativet.

Och vädret ser paret Nilsson ut att ha tur med…

Sex vakter kommer att hålla ordning på området. Ett krav som polisen ställt.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.