Sikforsdagen – en het tillställning

Svalkande dopp i poolen.

Svalkande dopp i poolen.

Strålande solsken och 28 plusgrader. En riktig värmebölja präglade årets Sikforsdag. Vädret var nästan för bra. Folk valde att lapa sol och ligga vid poolen. Populärast bland alla aktiviteter var helikopterturerna med Kallax Flyg. 

Helikopterlyften var populärt.

Helikopterlyften var populärt.

Många punkter stod på programmet när Sikforsdagen firades under lördagen.
– Vilken fantastik by. Det händer en massa saker hela tiden. Och gratis bad i poolen. Bara en sådan sak, tyckte företagaren Göran Carlsson som hittat sitt drömtorp i Sikfors.

Han hade passade på att ta sig en titt från ovan tillsammans med sin son innan det blev glass i restaurangen på Sikfors Konferens & Fritidsby. Där serverades också en frestande lunchbuffé med palt, kyckling och tillbehör.

Dagen till ära hade Forsens livs extra öppet till klockan 15. Jordbruksgården Svedjan höll öppet hus liksom friskolan i Ur & Skur Forsen. I Sikforsgården var det dukat med fika och utanför på gården arrangerades visning av kaniner.

Curt Jonssons 142-Blå.

Curt Jonssons 142-Blå.

Vid Folkets Hus sålde Sikfors SK hamburgare och Curt Jonssons numera välkända rallybil 142-Blå stod uppställd vid entrén. Denna gång med en TV-skärm på taket som visade hisnande filmer inifrån kupén under tävling.

Mats Stenvall visade sin släktforskning.

Mats Stenvall visade sin släktforskning.

På gården fanns en uppskattad hoppborg och försäljning av sockervadd för de allra minsta. Inne i Folkets Hus presenterade Mats Stenvall sin släktforskning i Sikforsbygden. Där fanns gamla skolkort som sammanställts Marianne Johansson och Lena Viklund.

Under dagen bjöds det också på två visningar av gamla kraftverket.

Damerna besegrade herrarna i femkampen.

Damerna besegrade herrarna i femkampen.

På Forsvallen avgjordes en dramatisk femkamp mellan byns dam- och herrlag i fotboll.

André Wiklund i kubbstafetten.

André Wiklund i kubbstafetten.

Herrarna tog ledningen med 2-0 efter de inledande grenarna; kubb-stafett och fånga-äpplet- i vatten med munnen.

Äppel-stafett.

Äppel-stafett.

Men tjejerna spurtade sig till seger med 3-2 efter att ha vunnit grenarna äta mariekex och vissla, leta rätt på brickor halvt förblindade av en mask samt att ihopbundna med varann hitta brickor.

En sekvens till från äppel-stafetten.

En sekvens till från äppel-stafetten.

I den sista grenen slog herrarna bokstavligen knut på sig själva och föll.

SSK-dagen 3 webb

Dagen avslutades med middag i Folkets Hus och pub i kåtan på campingen.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.