Sikfors pressade Älvsbyn i derbyt

01 JUL 2016
Oskar Edin Lundström avgjorde matchen i den 93:e minuten..

Sikfors gjorde säsongens bästa match i derbyt hemma mot Älvsbyn. Visserligen blev det förlust, 3-5 (1-2), men gästerna fick jobba hårt för segern.

Det var Sikfors som tog ledningen genom Linus Olsson i den 26:e minuten. Men Älvsbyn replikerade snabbt. Två minuter senare kvitterade Chinemerem Victor Nnachi.

Precis innan pausvilan fick gästerna det så psykologiskt viktiga ledningsmålet. Målskytt Abdalla Hassan.

Men Sikfors visade moral. Ny skrällvarning utfärdades när Linus Olsson gjorde 2-2 åtta minuter in i andra halvlek. Sedan krigade hemmaspelarna på riktigt bra.

När Älvsbyn återtog ledningen genom Henok Tesfaldet Zerai med kvarten kvar att spela och dessutom utökade till 2-4 strax därefter genom André Sköld trodde nog många att drabbningen var avgjord.

Men icke. Sikfors studsade tillbaka. Ett straffmål av tremålsskytten Linus Olsson skapade nerv på nytt. Först i den tredje tilläggsminuten kunde notoriske målskytten 3-5 Oskar Edin Lundström (han har svarat för elva mål på fyra matcher) sätta 3-5.

Trots förlusten borde matchen mot topplaget Älvsbyn innebära ökat självförtroende för Sikfors inför höstsäsongen.