Mystisk stad, bara befolkad av kvinnor, lockar kineser till norra Sverige

27 JUL 2016
Skrivet av :
Taymouth Castle, som fått illustrera Shakebao i kinesiska medier. FOTO: WIKIPEDIA

Taymouth Castle, som fått illustrera Shakebao i kinesiska medier. FOTO: WIKIPEDIA

Enligt kineserna finns det en mystiskt stad i norra Sverige som bara befolkas av kvinnor. De är många till antalet – 25 000. Den hemliga staden kallas för Chako Paul City, eller Shakebao.

Myten skapades 2009. Men fortfarande reser kineser till Sverige för att hitta den mystiska staden som finns i norra Sverige – kanske Älvsbyn?

Tuffa kvinnor som stoppar män.

Tuffa kvinnor som stoppar män.

Enligt sägnen grundades samhället 1820 av en rik, men manshatande, änka. Stora delar av befolkningen i stan uppges vara lesbiska skogshuggare, och män får under inga omständigheter tillträde – då ”slås de halvt ihjäl” av kvinnliga poliser. Skulle en kvinna lämna Chako Paul City och ha sex med en man så måste hon bada innan hon får träda in i gemenskapen på nytt.

Dessutom ska det någonstans i samhället även finnas ett medeltida slott gömt.

Kinesisk nyhetsbyrå rapporterar

Denna märkliga historia, en variant av den klassiska amazonmyten, sprids av stora kinesiska medier såsom nyhetsbyrån Nya Kina, skriver nyhetstjänsten The Local, som rapporterar om Sverige på engelska.

Ursprunget till ryktesspridningen är oklar, men nyhetstjänsten Harbins rapport är mycket utförlig. Här berättas om Niu Xiaoyu, kinesisk student i Sverige, som i september var sur på sin pojkvän och i protest begav sig till det nordsvenska kvinnosamhället. Där stannade hon tills pojkvännen begav sig till staden utklädd till kvinna och hämtade hem henne.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.