Hoppla, vilken bedrift!

04 JUL 2016
Skrivet av :

Knappt har de hunnit landa sedan de hoppade hem dubbla vinster när Älvsby ryttarförening anordnade tävling för två veckor sedan. Nu i helgen blev det också två pallplaceringar, när ekipaget tävlade i Luleå.

Älvsbytjejen Johanna Karlsson, började tävla storhäst i mars 2016. Där konkurrerar hon som ung tonåring även mot vuxna ryttare och tillsammans med hästen Raclette har hon redan hoppat hem flertalet medaljer.

Johanna hoppade hem första plats under lördagens tävling.

Johanna hoppade hem första plats under lördagens tävling.

Nu i helgen var hon på tävling i Luleå och under lördagen hoppade hon på höjden en meter och landade där på förstaplats. Under söndagens tävling låg hindret på 1.05 meter, och avslutad bana gav trettonåriga Johanna en tredje plats.

Johanna hoppade 1.05 vilket gav henne en tredjeplacering.

Johanna hoppade 1.05 vilket gav henne en tredjeplacering.

Hon debuterade även på höjden 1.15, men rev ett hinder i grunden. Johanna slutade där på en sjundeplats vilket hon var nöjd med.

Fler Älvsbytjejer som deltog i tävlingen var Julia Olovsson på C-ponnyn Banjo, de kom tvåa i sin klass L-d+. Julia Gudmunsson deltog men blev ej placerad. My Olovsson hade en felfri runda med sin unghäs i avdelning B, utanför tävling.

 

FOTO: Linda Karlsson

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.