Garn & Hemsytt – med intresse för det textila

20 JUL 2016
Taggar : , ,
Skrivet av :

Älvsbybladet garn 1
För en tid sedan lade tygaffären i Älvsbyn ner sin verksamhet. Efterfrågan på tyger och garner har sedan dess varit stor. Tidigare i år avslöjade älvsbyborna Sara Lundberg och Linda Rantatalo Ek att de planerade att tillsammans öppna en affär vid namn Garn & Hemsytt, som skulle möta behovet.

– Jag fick reda på att Linda hade hittat en lokal så då ringde jag och hörde om vi skulle starta en butik tillsammans och så blev det, berättar Sara.

Den 18 april invigdes den nya pittoreska affären, som består av två företag, Saras Garnfröjd och Fabbe & Syrrorna.

Brinnande intresse bakom starten

Sara, som har ett stort intresse av att virka, erbjuder garn, av märkena Järbo, Svarta Fåret och Kinna, samt tillbehör och lite annat smått och gott.

– Jag tror att det kommer att gå bra det här. Jag börjar snart med webbförsäljning och sen har jag varit uppe till Vidsel en sväng och sålt. Det kommer det bli mer av, åka ut till byarna och ha försäljning. Sen till hösten kommer jag att anordna stick- och virkkvällar. Tanken är också att ha kurs i att sticka och virka. Det har folk frågat om efter redan nu.

Linda startade sin webbutik för en tid sedan, men valde att expandera sin verksamhet och flytta den till en fysisk butik. Hon syr kläder för både vuxna och barn. Utöver det säljer hon olika sorters tyger, mössor, väskor och necessärer, både färdiga varor och på beställning.

– Mitt intresse har varit stort de senaste 10 åren, jag har bara väntat på rätt tillfälle till att kunna expandera och ha en egen butik. Så dök det upp en bra lokal och då var det bara att köra.

Ljus framtid

Framtiden ser ljus ut för de båda företagen och förhoppningarna är att kunna expandera och erbjuda ett ännu bredare sortiment. Under sommaren kommer butiken fortsatt att ha öppet, samma tider som vanligt, plus på kvällar. Butiken erbjuder att ta betalt från kund genom antingen kort, kontant eller mobiltjänsten Swish.

– Alla som kommer in är så glada och tycker att det är kul att vi har öppnat, i och med att tygaffären stängde. Det har saknats en sådan här butik sen tygaffären stängde. Så det ser ljust ut, berättar Sara och får medhåll av sin partner.

TEXT & FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.