Curt och 142-Blå körde fort i de småländska skogarna

08 JUL 2016
Skrivet av :
Full fart på den småländska vägarna för 142-Blå...

Full fart på den småländska vägarna för 142-Blå…

Curt Jonssons gamla 142-Blå är pigg och alert. Efter 80 avverkade tävlingsmil under Midnattssolsrallyt i Småland var besättningen möra men den gamla Volvon i toppskick. Äventyret slutade med en finfin 14:e plats av 34 startande i klassen.

42-Blå selfie där hela teamet är samlat i Vimmerby. Från vänster: Lasse kartis, Rikard serväss, Roland "Dino" serväss, Curt chaffis, Anders Team Chefen vakar över oss.

142-Blå selfie där hela teamet är samlat i Vimmerby. Från vänster: Lasse kartis,
Rikard serväss, Roland ”Dino” serväss, Curt chaffis, Anders Team Chefen vakar över oss.

Här följer en rapport från Curt Jonsson och hans team:
” Efter 240 mil tur och retur Vimmerby plus 80 mil tävling på riktigt krokiga smålandsvägar gör vi denna summering.
Med en total ålder på hela ekipaget av 164 år, 142-Blå, Lasse Nilsson (kartläsare) & jag, har vi tagit oss i mål vid årets Midnattssolsrally där vi placerade som 14:e av 34 i vår klass och 55:a av 137 startande totalt. Det är riktigt bra i och med att vi är inte alls vana vid dessa krokiga & backiga smålandsvägar.
142-Blå tog alltså revansch från ifjol där vattenpumpen gick sprack och motorn kokade sönder.
Redan på onsdagskvällens (29/6) stadssträcka märkte vi att 142-Blå var pigg & alert.
Torsdagen började redan vid 8-tiden på morgonen då vi var seedade som nummer 119 och startade som 18:e bil. Under dagen körde vi upp oss till en 80:e plats innan målgången kl. 16.30 i Vimmerby.
Fredagen startade vi alltså lite senare och klättrade upp till en 65 plats trots en liten malör i slutet av specialsträcka 14.
Till lördag vände startfältet så de snabbaste startade först vilket gjorde att vi fick lite mer uppkörda vägar framför oss, men vi klättrade vidare uppåt och slutade som sagt på en mycket hedrande 55:plats totalt bland de 137 startande.

Efter dessa 80 tävlingsmil var besättningen riktigt möra, dock inte 142-Blå som var lika pigg som i starten och detta tack vare servässen, far och son Fritzells, Roland ”Dino” och Rikard.
Teamchef car som vanligt Anders Jonsson.”

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.