Bilbingo på Högheden

Älvsbyns Motorsällskap laddar för Bilbingo i sommar. Sex tisdagar i rad arrangerar föreningen bilbingo med fina vinster varje gång.

Första spelomgången skedde förra veckan, då 120 bilar slöt upp och redan nu på tisdag är det dags för nästa tillfälle. Då hoppas arrangören på ännu fler deltagare.

ÄMS Bilbingo

– Det är fina vinster, 10 000 kronor till den som vinner högsta vinst, säger Ingela Strandberg, en av föreningens eldsjälar och förklarar vidare att radvinsternas storlek varierar, men första raden brukar vara minst för att sedan öka i rad två och tre.

-Men det startar på 1000 kronor, säger hon.

På bilbingo gäller det att lyssna noga på varje utrop och vid bingo så ger man två tydliga signaler med biltutan.

-Och så viftar ni med brickan utanför bilen tills våra funktionärerna uppmärksammat detta, uppmanar Ingela.

Deltagarna köar för att köpa sig en hamburgare eller något annat gott.

Deltagarna köar för att köpa sig en hamburgare eller något annat gott.

Det kan vara bra att planera lite innan man sätter sig i bilen och åker iväg på bilbingo. Det mesta man behöver för att spela finns i och för sig finnas att köpa på plats, likaså säljer föreningen hamburgare, varmkorv, kaffe, läsk och fikabröd under kvällen.

-Det du kan behöva packa ner är hopfällbara stolar för att sitta utanför bilen vid fint väder. Kanske också ett paraply eller parasoll kan vara användbart, säger Ingela.

Bilbingo på Högheden

Många tar brukar ta med sig filtar ifall det blir kyligt om kvällen, men de kan också användas till att täcka över rutor vid stark sol om man ändå vill sitta i bilen tipsar Bilbingokalendern på sin hemsida. Skräppåse är också att rekommendera liksom en fimpburk för rökare.

-Ni som missade arrangemanget eller hade förhinder är varmt välkomna på tisdag, ni ryms gott och väl, hälsar Ingela.

 

FOTO: Sara Furenback

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.