Årets konsert vid Storforsen

27 JUL 2016
Skrivet av :

Pugh Rogefeldt - Rival - Stockholm uv

Den 30 juli gästar Pugh Rogefeldt med band Storforsen . Förband blir Röde & Rått. Det är årets konserthändelse vid Storforsen. Missa inte den! 
– Fantastiskt kul, säger Conny Wikman, arrangör och ägare av Livestage Audio.

Pugh Rogefeldt.

Pugh Rogefeldt.

Miljön vid Storforsen lockar Pugh och hans medmusikanter. Conny Wikman berättar att han före bokningen skickade bilder från platsen till trummisen Mikael Lyander som också äger Sandkvie Studio på Gotland.
– Han blev alldeles lyrisk och vill komma upp till Storforsen redan några dagar före konserten. Annars brukar gamla rockrävar vara ganska trötta på resande och hotellnätter. Men Mikael sa direkt när han såg bilderna att ”det här förstår jag är något annorlunda”.

Pugh är en av förgrundsfigurerna inom svensk pop och rock och har ingått i många konstellationer. Rainrock och Grymlings är kanske de mest kända men det är som soloartist många känner honom bäst.

Rogefeldt debuterade med det grammisvinnande albumet Ja, dä ä dä 1969. Det blev banbrytande som ett av de första rockalbumen på svenska. Albumet innehåller flera av Rogefeldts mest kända kompositioner såsom ”Här kommer natten” (även utgiven som singel 1969), ”Små lätta moln” och Bertolt Brecht-tolkningen ”Surabaya Johnny”. Albumet belönades med en Grammis för bästa debutpopulärproduktion 1970.

Många gamla godingar utlovas från naturscenen vid Storforsen. Utöver ovanstående låtar kan publiken även räkna med; ”Dinga Linga Lena”, ”Hog Farm”, ”Stockholm” och tolkningar från TV-succén ”Så Mycket Bättre” där Pugh deltog 2013 tillsammans med Darin, Magnus Uggla, Miss Li, Maja Ivarsson, Sylvia Vrethammar och Olle Ljungström.

Naturscenen vid Storforsen passar Pugh Rogefeldt bra. Han kommer med trummisen Mikael Lyander, och basisten Hasse Tholin. ”Det lilla formatet med ett stort hjärta. Vi kommer att uppträda på dom små och stora scenerna och förhoppningsvis lyckas vi med att förmedla den gemenskap vi känner”, skriver Pugh på sin hemsida.

rodeoratt 1 uv

Förband blir showbandet Röde & Rått som firade 30-års jubileum i vintras. Jubileumskonserten i kasinot på Pite Havsbad blev utsåld med en extrainsatt föreställning.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.