Stenvalls Trä tillsätter ny VD

13 JUN 2016
Skrivet av :
Stenvalls Trä i Sikfors.

Stenvalls Trä i Sikfors.

Erik Sjölund blir ny VD för Stenvalls Trä AB och efterträder Anders Nordmark den 1 september.
– Jag är tacksam för att familjen Stenvall ger mig möjlighet att vara med och leda företaget på den här spännande resan där jag får tillämpa hela min skogliga och industriella erfarenhet, säger Erik.

Sjölund är erfaren i branschen. Han har tidigare varit högsta tjänsteman för Ala Sågverk i Hälsingland, Nössemarkaren  Trä i Värmland och senast för norskägda Moelven Årjäng Såg i samma landskap.

Stenvalls Trä är en familjeägd koncern grundad i Sikfors. Huvudverksamheten är sågverk och träförädling. De senaste åren har Stenvalls Trä satsat rejält på att utöka produktionen. Koncernen har omkring 300 anställda, och omsättningen ligger på över en miljard kronor.

”Stenvalls Trä AB har under de senaste åren befunnit sig i den mest expansiva perioden i företagets historia. Som ett led i att nå vårt långsiktiga mål om att kunna producera 500 000 kubikmeter sågade trävaror per år tillträder Erik Sjölund som VD för företaget fr.o.m. (den) 1 september 2016”, skriver företaget på sin hemsida.

På samma hemsida står följande att läsa:

Företaget grundades 1947 av Elof Stenvall som tillsammans med sin bror drev ett snickeri med tillverkning av kälkar och timmertransporter. Snickeritillverkningen utvecklades snabbt och kom att omfatta skidor, köksinredningar, fönster, möbler och dörrar.

För att tillhandahålla råvaror till snickeriet startades sågverket. Verksamheten växte och 1955 övertog Elof och Inger Stenvall ensam ansvaret för företaget. Utvecklingen av företaget ledde 1983 fram till att Stenvalls Trä AB blev ett renodlat sågverk med inriktning mot hög vidareförädling.

Elof levde efter värderingen att man alltid ska göra sitt bästa och vara nöjd med det, enkelhet är en annan värdering, enkelhet i sättet att vara, enkelhet ger styrka. En tredje värdering var sparsamhet, slösa ej med resurser och den fjärde var att arbete utifrån din egen övertygelse. Gå dina egna vägar. Dessa värderingar lever vidare i våra företag idag.

Elof Stenvall,  föddes den 30 juni 1917  och gick ur tiden  den 5 juli 2009. I dag förvaltas han skapelse av barnen Folke, Sven och Anna.

”Du lärde oss att arbeta med glädje.
Du lärde oss betydelsen att värdera resultat.
Du gav oss modet att gå våra egna vägar”, skriver hans barn på hemsidan.

 

Idag har Stenvalls trä produktionsanläggningar i Sikfors, Luleå och Piteå. De har dessutom XL-butiker i Luleå och Märsta. I  koncernen ingår även Kallax Flyg och Sikfors Konferens & Fritidsby.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.