Kommunen får ny skidlift av Älvsbyhus

23 JUN 2016
Skrivet av :
Helena Öhlund med den symboliska knappliften som överräcktes av Kent Johansson. Bakom dem syns delar av KAnisbacken.

Helena Öhlund med den symboliska knappliften som överräcktes av Kent Johansson. Bakom dem syns delar av KAnisbacken.

Älvsbyhus skänker en ny skidlift till kommunens backe på Kanisberget.
– Helt fantastiskt. Det är inte alla kommuner som har företag med sådan känsla för hembygden. Älvsbyhus byggde ju vår ishall 1983. Nu får vi en ny lift. Vad ska man säga..? I dag är det kul att vara kommunalråd, säger Helena Öhlund, kommunstyrelsens ordförande.
Älvsbyhus har ett stort samhällsengagemang.
– Vi har alltid haft ett bra och nära samarbete med Älvsbyns kommun. Det här är ett sätt att visa vår uppskattning, säger Kent Johansson VD.
Rörande gåva
Den nya liften, en så kallad knapplift för unga plus en bandlift till pulkbacken, är ett välkommet tillskott till Kanisbergets skidanläggning som ligger ett stenkast från centrum.
– Jag blir nästan rörd, erkänner Helena Öhlund och fortsätter:
– Det här kompletterar den satsning vi gör på Kanis.
Samhällsengagemang
Det är inte den enda samhällsgärning som Älvsbyhus gjort. Tvärt om. Koncernen byggde 1983 kommunens ishall. Förra vintern satte husföretaget upp en mycket uppskattad servicebyggnad med bastu och utrymmen för både umgänge,matlagning och hygien.
– Jag har ju själv varit en flitig besökare på Kanis under min ungdom. Kul att det återigen satsas på backen, tycker Kent.
Älvsbyhus är också en flitig sponsor av föreningslivet i kommunen.
– Älvsbyhus engagemang värmer i hjärtat, konstaterar Helena.
På plats redan till vintern
Älvsbyhus säger sig vilja bidra till att göra kommunen attraktiv. Det hjälper också vid rekryteringar. Sådana lär det bli ett antal av när Älvsbyhus satt som mål att fördubbla försäljningen.
Ambitionen är att liften ska vara i drift redan till kommande säsong.
Vad gåvan är värd hålls hemligt. Men det är en investering i mångmiljonklassen.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.